Ο εντυπωσιακός στολισμός του δήμου σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Βαρκελώνης το Passeig de Gracia έχει προκαλέσει μεγάλο συνωστισμό κόσμου και κυρίως μια τάση: με το που ανάβει κόκκινο στο φανάρι της μεγάλης λεωφόρου άτομα ξεχύνονται στο κέντρο αυτής για να βγάλουν φωτογραφίες προκειμένου να τις αναρτήσουν στα social media.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν εκατοντάδες άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, να βγαίνουν στο δρόμο προκειμένου να «απαθανατίσουν» τους εαυτούς τους ή άτομα τα οποία βρίσκονται μαζί τους με αποτέλεσμα να υπάρχει υψηλός κίνδυνος ατυχήματος, αλλά και καθυστερήσεις στην κυκλοφορία αφού ο δρόμος δεν αδειάζει από κόσμο με αποτέλεσμα τα οχήματα να μην μπορούν να κινηθούν με ευκολία.

Ο δήμος έλαβε μέτρα

Με αυτή τη «μόδα» των τελευταίων ημερών να έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους κατοίκους της μεγαλούπολης της Καταλονίας, ο δήμος της Βαρκελώνης αποφάσισε να λάβει μέτρα: έβαλε περίφραξη στα πλάγια του δρόμου και επιπλέον ενίσχυσε την παρουσία αστυνομικών προκειμένου να εμποδίσει τη μάζα των ατόμων από το να βγαίνει στο δρόμο προκειμένου να βγάλει φωτογραφίες, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα «La Vanguardia». Βέβαια, να σημειώσουμε πως ως τώρα δεν έχει καταγραφεί κάποιο ατύχημα στο σημείο.

Η περίφραξη, πάντως, αποσύρεται τις ώρες που υπάρχει χαμηλότερη κυκλοφορία στην περιοχή, αν και αυτό συμβαίνει κυρίως νυχτερινές ώρες όταν το θέαμα με τα φώτα που κρέμονται είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό και εκφράζεται ανησυχία πως το φαινόμενο θα συνεχιστεί.