Η κακοκαιρία Daniel σάρωσε τη χώρα. Βόλος, Λάρισα και Καρδίτσα είναι από τις πόλεις που υπέστησαν τις σοβαρότερες ζημιές, με τα στιγμιότυπα από τις καταστροφές να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ο τραγικός απολογισμός, έως τώρα, αναφέρει πως αρκετοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ορμητικά νερά, ενώ κάποιοι παραμένουν αγνοούμενοι.

Αν και έγιναν εκτενείς αναφορές από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και τις πλημμύρες, τα γεγονότα παγκοσμίως δεν σταμάτησαν να τρέχουν. Ενώ, λοιπόν, στην Ελλάδα η κακοκαιρία Daniel διέλυε τη Θεσσαλία, στο Παρίσι, η θερμοκρασία έφτασε σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, για άλλη μια φορά η Βραζιλία χτυπήθηκε από κυκλώνα, ο οποίος κατέστρεψε ολόκληρα χωριά, ενώ στη μακρινή Κολομβία, χιλιάδες κόσμου γιορτάζουν την επιτυχία τους στο ποδόσφαιρο.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Βόλος: Το πρώτο χτύπημα του Daniel

Μια από τις πρώτες περιοχές που σφυρηλατήθηκε από την κακοκαιρία Daniel, είναι ο Βόλος και τα χωριά του. Μέχρι στιγμής, χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ δρόμοι και γέφυρες έχουν καταρρεύσει. Αποτέλεσμα είναι να έχουν αποκοπεί χωριά του νομού, όπως το Νότιο Πήλιο. Παράλληλα, στην πόλη υπάρχει σοβαρή έλλειψη νερού και τροφίμων.

Λάρισα: Ο κάμπος έγινε θάλασσα μέσα σε ένα βράδυ

Με το ανάχωμα του Πηνειού να σπάει από τα ορμητικά νερά της κακοκαιρίας, χωριά της Λάρισας, όπως το Κουτσόχερο που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, μετατράπηκαν σε μια ενιαία λίμνη. Οι ποσότητες νερού που έπεσαν στη θεσσαλική πόλη είχαν ως αποτέλεσμα πάρα πολλοί πολίτες να εγκλωβιστούν στα σπίτια τους και να χρειαστεί η συνδρομή της πυροσβεστικής.

Καρδίτσα: Νεκροί, αρκετοί εγκλωβισμένοι και σοβαρές ζημιές

Είναι απίστευτο το γεγονός πως οι περισσότερες πόλεις του θεσσαλικού κάμπου βρέθηκαν κάτω από το νερό. Μια ακόμα πόλη που βρίσκεται στο έλεος των πλημμυρών είναι και η Καρδίτσα. Στην πόλη, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανέβουν στις ταράτσες των σπιτιών τους για να σωθούν, καθώς στις μαρτυρίες τους ανέφεραν πως το νερό είχε φτάσει τα 2 μέτρα. Ο επίσημος τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία Daniel θα έρθει όταν οι πόλεις καταφέρουν να μπουν σε μια τροχιά κανονικότητας, καθώς υπάρχουν φόβοι για πολλούς νεκρούς σε όλες τις πόλεις που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Γαλλία, Παρίσι: Σεπτεμβριανή ηλιοθεραπεία στη γαλλική πρωτεύουσα

Φαινομενικά, το Παρίσι είναι μια βόρεια πόλη, όχι συνηθισμένη σε υψηλές φθινοπωρινές θερμοκρασίες. Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα της Γαλλίας έφτασε μέχρι και τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι Παριζιάνοι έσπευσαν να κάνουν ηλιοθεραπεία στον Σικουάνα, μην μπορώντας να αντέξουν τη ζέστη.

Βραζιλία: Ο κυκλώνας που παρέσυρε τα πάντα

Ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς από τον θανατηφόρο κυκλώνα στη Ρόκα Σάλες, στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, στη Βραζιλία. Οι πλημμύρες από κυκλώνα στη νότια Βραζιλία παρέσυραν σπίτια, παγίδευσαν οδηγούς σε οχήματα, ενώ οι δρόμοι σε πολλές πόλεις γέμισαν νερό και έγιναν απροσπέλαστοι.

Κολομβία: Το ποδόσφαιρο και η τρέλα πάνε μαζί

Τα γήπεδα μπορούν να θεωρηθούν και ως ένας τόπος, όπου ο καθένας μπορεί να βγάλει τον πραγματικό του εαυτό και να περάσει όμορφα. Στην Κολομβία, ένας οπαδός της εθνικής ομάδας ζητωκραυγάζει πριν από τον προκριματικό αγώνα ποδοσφαίρου με τη Βενεζουέλα για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026 στο στάδιο Metropolitano στην Barranquilla της χώρας.

ΗΠΑ: Όταν ο ήλιος πέφτει

Στην παραπάνω φωτογραφία, τραβηγμένη από το Μανχάταν των Ηνωμένων Πολιτειών, φαίνεται ο ήλιος να κάνει αυτό που κάνει αδιάκοπα κάθε μέρα. Ό,τι και αν γίνει, μετά το σκοτάδι της νύχτας, πάντα ο ήλιος θα βγαίνει και θα γεμίζει με φως τον κόσμο.