Το καλοκαίρι συνεπάγεται θάλασσα και ήλιο. Με την έκθεση του προσώπου και του σώματος, ωστόσο, στον ήλιο πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που παρατηρούν ότι αποκτούν και ένα χαρακτηριστικό που την υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου δεν έχουν: τις φακίδες. Και ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί διαδεδομένη τάση στο μακιγιάζ, με τους ειδικούς του χώρου να συμβουλεύουν για το πώς μπορεί καμία να τις αποκτήσει με «τεχνητό» τρόπο, μία μεγάλη πλειονότητα δεν νιώθει και τόσο ευχάριστα με αυτές. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να αποφύγετε τις φακίδες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού;

Πώς να αποφύγετε τις φακίδες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού

Οι φακίδες στην πραγματικότητα είναι η προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, αποτέλεσμα της παραπάνω παραγωγής μελανίνης. Όταν περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο, το σώμα σας αρχίζει να παράγει μελανίνη για να εξασφαλίσει ότι το δέρμα σας είναι ασφαλές. Όταν συσσωρεύεται υπερβολική ποσότητα μελανίνης σε ένα μέρος, μπορεί να εμφανιστεί καφέ, σκούρα καφέ ή κόκκινη φακίδα.

Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις φακίδες είναι να επενδύσετε σε ένα ισχυρό αντηλιακό. Οι ειδικοί λένε, σύμφωνα με το thelist.com, ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε δείκτη προστασίας 30 ή και υψηλότερο και θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας προστατεύει το δέρμα σας από τις ακτίνες UVA και UVB.

Επίσης, κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τις φακίδες είναι να φοράτε καπέλο. Η προστασία του προσώπου σας από τον ήλιο μπορεί να αποτρέψει το πρόσωπό σας από την ανάπτυξη φακίδων εάν σκοπεύετε να είστε έξω στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμη, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να διατηρείτε το σώμα σας δροσερό και για να το πετύχετε μπορείτε να βάλετε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας σε ένα δροσερό χώρο αποθήκευσης. Προϊόντα όπως το αντηλιακό και η ενυδατική κρέμα εφαρμόζονται καλύτερα κρύα και δροσίζουν το δέρμα σας, έστω και για λίγο, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που είστε εκτεθειμένες στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες.