Το καλοκαίρι είναι εδώ και με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία, πια, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μπει ήδη στο mood των διακοπών μας. Ωστόσο, ένας «βραχνάς» αναφορικά με το μακιγιάζ και το καλοκαίρι είναι ότι οι ψηλές θερμοκρασίες, που πολλές φορές αγγίζουν ακόμη και κόκκινο, κάνουν το foundation μας να «τρέχει» και το make up look μας να δείχνει αρκετά ταλαιπωρημένο.

Τα μυστικά των επαγγελματιών του μακιγιάζ για την τέλεια εφαρμογή του foundation το καλοκαίρι

Ωστόσο, ευτυχώς που υπάρχουν οι επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές μοιράζονται τα μυστικά τους μαζί μας για να κάνουν την καθημερινότητά μας λίγο ευκολότερη. Όπως αναφέρει, λοιπόν, το thelist.com σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το να διατηρείτε το foundation σας ελαφρύ το καλοκαίρι είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή μιας όχι και τόσο ωραίας εμφάνισης. Μπορείτε, επίσης, να ακολουθήσετε κάποια έξυπνα τρικ εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε foundation και να βεβαιωθείτε ότι παραμένει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας σταθερό, χωρίς να «τρέχει» από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ένα πράγμα που σίγουρα πρέπει να να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνετε σωστά το δέρμα σας. Μπορείτε, λοιπόν, να προσθέσετε μια σταγόνα ενυδατικής κρέμας στο αγαπημένο σας foundation πριν την εφαρμογή του στο πρόσωπό σας. Επίσης, τα primer μακιγιάζ συμβάλλουν στη στεγανοποίηση των πόρων σας, δημιουργώντας, ταυτόχρονα, μια βάση για την καλύτερη εφαρμογή και σταθεροποίηση του μακιγιάζ στο δέρμα σας. Τέλος, το primer βοηθάει στο να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας για πολύ περισσότερο, ενώ μειώνει την πιθανότητα συγκέντρωσης λαδιού και μιας αρκετά λιπαρής εμφάνισης καθόλη τη διάρκεια της εξόδου σας.

Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι να επιλέγετε foundation σε μορφή σκόνης για το καλοκαίρι. Τα foundation με βάση τη σκόνη τείνουν να είναι πιο ματ από το υγρό, το οποίο μπορεί να είναι πιο λιπαρό και να κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει αρκετά ταλαιπωρημένο.