Οι τάσεις γεννιούνται στις μεγάλες μητροπόλεις της μόδας, με τη Νέα Υόρκη να βρίσκεται στο επίκεντρο της fashion κουλτούρας. Είναι λογικό λοιπόν η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα προς αναζήτηση των trends που θα επικρατήσουν την επόμενη σεζόν. Τώρα που η φρενίτιδα έχει καταλαγιάσει, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε ποιες από τις τάσεις που είδαμε στις πασαρέλες πριν από λίγο καιρό, αξίζουν την προσοχή μας.

Στα runways της Νέας Υόρκης φέτος κυριάρχησαν τα χρώματα, έντονα και παστέλ, ενώ υπήρξαν αναφορές τόσο σε minimal όσο και σε maximal ντυσίματα. Πού βρισκόμαστε εμείς σε αυτή την αντίθεση; Μάλλον κάπου στη μέση. Το Who What Wear έκανε την πρόβλεψή του κι εμείς συμφωνήσαμε πως τα παρακάτω trends ήρθαν για να μείνουν όλη την υπόλοιπη σεζόν.

1. Δαντέλα παντού

Η τάση της δαντέλας καλά κρατεί. Είτε head-to-toe είτε κάνοντας layering είτε σε λεπτομέρειες όπως ένα δαντελένιο καλσόν, ένας από τους πιο chic τρόπους για να δείξετε λίγο δέρμα είναι να φορέσετε ρούχα από δαντέλα. Με έξυπνους συνδυασμούς, μπορείτε να δημιουργήσετε μια καταπληκτική εμφάνιση.

Michael Kors

2. Pretty in Pink

Οι πασαρέλες έδειξαν πως φέτος θα κυριαρχήσει η χρωματική παλέτα του ροζ και ιδιαίτερα οι αποχρώσεις του baby pink και του σάπιου μήλου. Μπορεί να μην έχουν την ίδια δυναμική του φούξια ή του κόκκινου, αλλά υπάρχει κάτι σαφώς κομψό στις παστέλ αποχρώσεις του ροζ, που μας κάνει να τα εντάσσουμε με μεγάλη χαρά στην ντουλάπα μας. Μάλιστα, το απαλό ροζ συνδυάζεται υπέροχα με τα υπόλοιπα παστέλ χρώματα της εποχής, όπως το φιστικί, το λεμονί και το μπλε ανοιχτό.

Tory Burch

3. Κομψά δεσίματα

Μπορείτε να το δείτε και ως styling hack, καθώς πρόκειται για μια έξυπνη χρήση των πουλόβερ και των κασκόλ που περιτυλίγονται χαλαρά γύρω από τον λαιμό και τους ώμους. Αυτό το δέσιμο δημιουργεί ένα κολακευτικό ντραπέ, ενώ το look απογειώνεται όταν τα κομμάτια είναι στους ίδιους χρωματικούς τόνους. Αν αναρωτιέστε πώς να δώσετε νέα ζωή σε ένα παλιό πουλόβερ, δοκιμάστε να το δέσετε χαλαρά γύρω από ένα πλεκτό φόρεμα ή στους ώμους σας. Βέβαια, στην αγορά θα βρείτε έτοιμα κομμάτια με ενσωματωμένα τέτοια δεσίματα.

Michael Kors

4. Επιστροφή στο office style

Στις αρχές του 2020 το loungewear ήταν παντού και το officewear πουθενά. Χρειάστηκαν μόνο δύο χρόνια (και η επιστροφή στην «κανονική ζωή»), για να ξαναγυρίσουμε στα κοστούμια και το αυστηρό κόψιμο των ρούχων, με τις πασαρέλες της Νέας Υόρκης να αντλούν έμπνευση από τις γραμματείς της δεκαετίας του 1950 μέχρι τις CEOs του 1980. Το 2024 σηματοδοτεί την επιστροφή στο office style. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό σακάκι, ένα κολλαριστό πουκάμισο και μια pencil φούστα στην γκαρνταρόμπα σας.

Tommy Hilfiger

5. Faux-furs μέχρι τον χειμώνα του 2024

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσετε αληθινές γούνες όταν οι ψεύτικες φαίνονται τόσο ωραίες. Τα μεγάλα, χνουδωτά παλτό από ψεύτικη γούνα επανήλθαν στην ατζέντα το 2023 ως το αγαπημένο κομμάτι του street styling. Οι πασαρέλες αντιλήφθηκαν την αναμφισβήτητη γοητεία των statement παλτό και τα έκαναν τάση και το 2024. Όπως είδαμε στους οίκους Helmut Lang και Puppets and Puppets, τα faux-fur παλτό ακροβατούν ανάμεσα στην άνεση και την κομψότητα, προσφέροντας κομψή σιλουέτα που θα σας κάνει να δείχνετε και να αισθάνεστε άνετες τις κρύες ημέρες. Δεν γίνεται να μην τα αγαπήσετε.

Puppets and Puppets