Οι καλλιτέχνες του δρόμου αρκετές φορές εντυπωσιάζουν με τη φαντασία τους και τις δημιουργίες τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα γκράφιτι πραγματικά κοσμούν τον αστικό ιστό και τον κάνουν λίγο πιο όμορφο. Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις αμφιλεγόμενων έργων τα οποία πολλές φορές έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Μία μέρα οι κάτοικοι που περπατούσαν στο κέντρο της Στοκχόλμης ήρθαν αντιμέτωποι με ένα τεράστιο μπλε πέος σε στύση. Το έργο της Carolina Falkholt έχει λάβει αντικρουόμενα σχόλια καθώς αρκετοί σοκάρονται από τη ρεαλιστική απεικόνιση του ανδρικού μορίου.

Clipboard01

Αυτό ακριβώς όμως ήταν και το σκεπτικό της καλλιτέχνιδας, η οποία σχολίασε πως «θέλω οι περαστικοί να κοιτάξουν καλά το έργο και να αναρωτηθούν πραγματικά γιατί σοκάρονται τόσο από την ανθρώπινη ανατομία και τι σημαίνει αυτό για την κατανόηση της σεξουαλικότητάς τους γενικά».

Από την άλλη, κάποιοι κάτοικοι στα σόσιαλ μίντια έγραψαν: «Αυτό το μπλε πέος δείχνει πόσο χαμηλά έχει πέσει η τέχνη στη Σουηδία τις μέρες μας. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό το τέρας θα δημιουργήσει κάποιο διάλογο γύρω από το σεξ».

Clipboard02