Ένα νέο viral «κόλπο καθαρισμού» που αναρτήθηκε στα social media έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε και συγκέντρωσε πάνω από 3,5 εκατομμύρια views στο Instagram φαίνεται μια γυναίκα να αφαιρεί το καπάκι της λεκάνης στην τουαλέτα και να το τοποθετεί στο πλυντήριο πιάτων μαζί με μπολάκια φαγητού και ποτήρια.

Εξοργισμένοι δήλωσαν ορισμένοι χρήστες στο Twitter από τις εικόνες αυτές. «Αν με καλέσεις για φαγητό και δω το καπάκι της τουαλέτας στο πλυντήριο πιάτων, θα κάνω αναστροφή και δεν θα επιστρέψω ξανά», έγραψε κάποιος.

«Το καπάκι της τουαλέτας στο πλυντήριο πιάτων αποτελεί μια διαβολική συμπεριφορά», σχολίασε κάποιος άλλος.

Το βίντεο αναρτήθηκε αρχικά από τις influencers του Instagram, Janelle Flom και Kate Heintzelman, και περισσότερα από 10.000 σχόλια το συνόδευσαν. Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών δήλωνε αηδιασμένη.

«Όχι! Το νερό στο πλυντήριο πιάτων δεν είναι αρκετά ζεστό για να το αποστειρώσει», παρατήρησε ένας σχολιαστής. «Αηδία» και «γι’ αυτό δεν τρώω στο σπίτι κανενός άλλου» ήταν κάποια ακόμη σχόλια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη NY Post, μια ομάδα παροχής συμβουλών σε καταναλωτές πραγματοποίησε έρευνα το 2021 πάνω αντικείμενα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων – ανάμεσα στα οποία πληκτρολόγια, τουβλάκια Lego και… καπάκια τουαλέτας.

«Κι ενώ σίγουρα δεν συστήνουμε το πλύσιμο του καπακιού της λεκάνης στο πλυντήριο πιάτων, αν πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις, τότε πρέπει να το βάλεις με σωστό τρόπο για να βεβαιωθείς ότι θα καθαρίσει», παρατηρούσαν οι αναλυτές.

Κι ενώ οι περισσότεροι αηδίασαν με την ιδέα των δύο γυναικών, υπήρχαν ορισμένοι που δήλωσαν ότι δεν τους πειράζει η ιδέα αυτή. «Γνωρίζοντας πόσο συχνά πλένω την τουαλέτα μου, δεν θα με πείραζε να το κάνω αυτό. Θα καθάριζα το καπάκι πριν το βάλω στο πλυντήριο. Επίσης δεν χρησιμοποιώ το πλυντήριο πιάτων, πλένω με τα χέρια οπότε δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα», σχολίασε κάποιος.