Μέσα στο γενικό… χαμό που προκάλεσε στην κοινότητα του NBA η ανανέωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς, προέκυψε και δεύτερος πρωταγωνιστής. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο «TA» βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών σχολίων, κυρίως αρνητικών, στα social media και δη στην πλατφόρμα Χ.

Όπως συμβαίνει από μερίδα φιλάθλων – οπαδών όσον αφορά στην Εθνική Ελλάδας, έτσι κι εκεί δεν αναγνωρίζουν στον Θανάση Αντετοκούνμπο την αξία του ως καλαθοσφαιριστή και το τί μπορεί να προσφέρει στις ομάδες που αγωνίζεται, παρά μόνο υπάρχει η υποτιμητική αντίληψη πως παίζει στους Μιλγουόκι Μπακς επειδή είναι ο αδερφός του Γιάννη.

Έτσι, στο διαδίκτυο παρουσιάστηκαν σχόλια όπως: «Συγχαρητήρια γιατί θα έχει ακόμη τρία χρόνια δουλειάς» ή «τώρα μπορούμε πλέον να συμφωνήσουμε όλοι πως άξιζε τη θέση του στο ρόστερ» καθώς επίσης memes που δείχνουν πανηγυρικές εικόνες λέγοντας πως είναι ο Θανάσης που γιορτάζει γιατί σημαίνει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο NBA.

«Ο Θανάσης παίζει σκάκι»

Υπήρχαν κι άλλα ειρωνικά έπειτα από τη δήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο πως μια συζήτηση με τον μεγαλύτερο αδερφό του τον βοήθησε να αλλάξει την απόφασή του και να επιλέξει να ανανεώσει αυτή την στιγμή. «Η θέση που πιάνει ο Θανάσης πληρώνεται από μόνη της», έγραψε κάποιος.

«Δεν υπήρχε λογική στο να υπογράψω, όπως είχα πει και νωρίτερα, ωστόσο μετά από εκείνη τη δήλωση έκανα μία συζήτηση με τον GM (σ.σ. general manager, στο NBA συνήθως είναι οι υπεύθυνοι για την κατάρτιση των ρόστερ) Θανάση Αντετοκούνμπο. Μου είπε ότι ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, οπότε έπρεπε να υπογράψω αυτή την επέκταση. Μου είπε επίσης ότι μπορώ να υπογράψω άλλη μία το 2026, ότι αυτό είναι το πιο έξυπνο πράγμα που μπορώ να κάνω. Εμπιστεύομαι την κρίση του, αλλά δεν είναι μόνο αυτό», είπε ο 28χρονος Έλληνας φόργουορντ.

Και στο Χ άλλοι έδωσαν τα εύσημα στον Θανάση Αντετοκούνμπο για τις γνώσεις του όσον αφορά το CBA, δηλαδή τη συλλογική σύμβαση που έχουν υπογράψει οι παίκτες με τους ιδιοκτήτες των ομάδων και το NBA. «Ο Θανάσης παίζει σκάκι», σημείωσε ένας χρήστης, χαρακτηριστικά. «Αυτός είναι ο λόγος που οι Μπακς κρατούν τον Θανάση. Ο Γιάννης δεν εμπιστεύεται κανέναν περισσότερο από τον αδερφό του, που είναι ακόμη ο ήρωάς του», ανέφερε ένας άλλος.