83
loading

Υπάρχουν πολλοί που μεταξύ σοβαρού και αστείου λένε πως το μόνο πράγμα που θα θυμίζει εφέτος Πάσχα θα είναι η θρυλική, πλέον, τηλεοπτική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»!

Όπως τονίζουν σε κάθε τόνο οι αρμόδιοι ούτε σούβλισμα, ούτε μεγάλα οικογενειακά γλέντια, ούτε συναθροίσεις στις εκκλησίες. Ο κίνδυνος της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα μας, παρά τα πολλά θετικά μηνύματα, είναι ακόμα υπαρκτός.

Πέρα από την ημέρα του Πάσχα, ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός για δυο ακόμα ημέρες. Η μία είναι η Μεγάλη Παρασκευή και η περιφορά του επιταφίου και η δεύτερη το βράδυ της Ανάστασης και το τι θα κάνουν οι πιστοί με το Άγιο Φως και βέβαια τη Θεία Λειτουργία το βράδυ του Μ. Σαββάτου.

Η Ιερά Σύνοδος, από την πλευρά της, ήδη έχει αποφασίσει να γίνουν οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας κεκλεισμένων των θυρών και προσευχή των πιστών από το σπίτι και τη φυσική παρουσία στις εκκλησίες μόνο όσων είναι απαραίτητοι για να τελεστεί η Θεία Λειτουργία. Ούτε αυτό, όμως, είναι σίγουρο πως θα κρατήσει στα σπίτια τους, τους πιστούς.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η κυβέρνηση θα λάβει αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό μόνο απλή υπόθεση δεν είναι να προβλέψει κάποιος τι ακριβώς θα γίνει καθώς τα δεδομένα και οι όποιες αποφάσεις μπορεί να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Και αυτό γιατί, ειδικά στην περίπτωση του Αγίου Φωτός, δεν αρκεί απλά οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και να δούμε τι γίνεται στην Ιερουσαλήμ και τα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει η αντίστοιχη Ισραηλινή.

Πώς είναι σήμερα η κατάσταση

Με τα τωρινά δεδομένα η κυβέρνηση Νετανιάχου φαίνεται να έχει αποφασίσει να επιτραπεί η τέλεση της αναστάσιμης λειτουργίας στον Πανάγιο Τάφο αλλά με την παρουσία μόνο ενός εκπροσώπου από κάθε χριστιανικό δόγμα. Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, όπου θα δοθεί στις αντιπροσωπείες των χριστιανών, που όμως δεν πρόκειται να αποβιβαστούν στο έδαφος του Ισραήλ καθώς είναι σε πλήρη ισχύ η καραντίνα.

Το Ισραήλ θα δεχθεί κανονικά στις ειδικές πτήσεις που θα υπάρχουν από χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και βέβαια η Ελλάδα.

Όταν η ειδική πτήση που θα μεταφέρει το Άγιο Φως, φτάσει στην Αθήνα, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθείται κάθε χρόνο για να φτάσει σε κάθε εκκλησία, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη της χώρας αλλά με σχεδιασμό που θα έχει προσαρμοστεί στα περιοριστικά μέτρα που έχει εκπονήσει το κράτος.

Το πρόβλημα, ωστόσο, ξεκινάει από εκεί και έπειτα και στο κατά πόσο οι πιστοί θα δείξουν διάθεση να υπακούσουν στα μέτρα της κυβέρνησης και τις συμβουλές της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Και αν για το τι θα γίνει σε μερικές ημέρες δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι, ένα από τα δεδομένα που σίγουρα προκαλεί εντύπωση είναι πως ο κορονοϊός «κατάφερε» κάτι που μέχρι σήμερα μόνο η πανούκλα, η πανδημία που είχε χαρακτηριστεί και ως «Μαύρος Θάνατος», είχε καταφέρει. Να κλείσει ο Πανάγιος Τάφος!

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί τελευταία φορά το 1349 εν μέσω της πανδημίας της Μαύρης Πανώλης, η οποία εκτιμάται ότι σκότωσε 100-200 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη και την Ασία.

«Δεύτε λάβετε φως εκ του ανεσπέρου φωτός...»

Το 1118 μ.Χ. ο Άραβας Σαλάχ Ελ Ντιν παραχώρησε στους ορθόδοξους μοναχούς τα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων. Ο Ελ Ντιν όριζε ότι «ο πατριάρχης των Ελλήνων θα είναι ο κύριος του Καμαρέ και αυτός θα παίρνει από τον τάφο του Ικάς το Άγιον Φως για να το μοιράζει στους Ναζωραίους». Διευκρινιστικά πρέπει να ειπωθεί πως «Καμαρέ» είναι ο ναός του Πανάγιου Τάφου και Ναζωραίοι οι χριστιανοί.

Να σημειωθεί ότι μόνο τρεις Εκκλησίες έχουν κυριαρχικά δικαιώματα στον Ναό της Αναστάσεως. Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Τάγμα των Φραγκισκανών Μοναχών και το Αρμενικό Πατριαρχείο.

Σήμερα, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, Άγιο Φως ή Φως της Αναστάσεως ονομάζεται η φωτιά η οποία συμβολίζει την Ανάσταση και μεταδίδεται από τον Αρχιερέα στους πιστούς κατά την τελετή της Αναστάσεως το Μεγάλο Σάββατο. Σε ότι αφορά τους καθολικούς, τον 13ο αιώνα ο Πάπας Γρηγόριος ΙΧ ανακοίνωσε ότι δεν θεωρούσε την Αφή του Αγίου Φωτός ως θαύμα. Από τότε οι Καθολικοί δεν πιστεύουν σε αυτήν και δεν αναγνωρίζουν την αυθεντικότητά της, ενώ μέχρι και σήμερα η επίσημη θέση του Βατικανού είναι μάλλον... ουδέτερη.

Η φλόγα ανάβει πάντα εντός του Παναγίου Τάφου και μόνο υπό την παρουσία του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Το Πατριαρχείο ονομάζει «θαύμα» το όλο τελετουργικό χωρίς να διευκρινίζεται αν το θαύμα θεωρείται πως είναι ο καθαγιασμός της φυσικής φωτιάς ή το άναμμα καθεαυτό.

Η τελετή του Αγίου Φωτός γίνεται στις 12 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Έως το 1988 το Άγιο Φως έφτανε στην Ελλάδα με πλοίο μια βδομάδα μετά το Μεγάλο Σάββατο. Το 1988, με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού πρακτορείου Ιάκωβου Οικονομίδη, στον οποίον αργότερα απονεμήθηκαν οι τίτλοι του «Μεγάλου Άρχοντα Ρεφερενδάριου» και του «Μεγαλόσταυρου», και σε συνεργασία με τον Θόδωρο Τσακιρίδη (μετέπειτα πρόεδρο των Ολυμπιακών Αερογραμμών) και τον τότε έξαρχο του Πανάγιου Τάφου στην Αθήνα (και μετέπειτα πατριάρχη Ιεροσολύμων) Ειρηναίο, ξεκίνησε η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα με αεροπλάνο αμέσως μετά την αφή του στον Πανάγιο Τάφο με ειδική πτήση της Ολυμπιακής, τα έξοδα της οποίας κάλυπτε το ελληνικό κράτος.

Δεν ήταν λίγοι πάντως εκείνοι που τότε μιλούσαν για «σπονσοράρισμα» του Αγίου Φωτός από το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο πραγματοποιούσε παράλληλα προσκυνηματικές εκδρομές στους Αγίους Τόπους.

Η αεροπορική μεταφορά του Αγίου Φωτός γινόταν με την ευθύνη του ταξιδιωτικού γραφείου ως το 2002, οπότε την ανέλαβε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Από εκείνη την χρόνια και έπειτα την οργάνωση της μεταφοράς ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών, με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννη Μαγκριώτη.

Κάθε χρόνο ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου της Αθήνας παραλαμβάνει το ιερό ή «ανέσπερον» φως και είναι ο υπεύθυνος μέχρι να φτάσει στη χώρα μας. Το Άγιο Φως φτάνει με ειδική πτήση στην Αθήνα (όχι πλέον με αεροσκάφος της Ο.Α όπως γινόταν πριν) και συγκεκριμένα με κυβερνητικό αεροσκάφος (Εμπραέρ), και γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους στην Αθήνα. Στη συνέχεια, αρχικά μεταφέρεται στη Μητρόπολη Αθηνών. Έπειτα με διάφορους τρόπους φτάνει σε ένα μεγάλο αριθμό άλλων Μητροπόλεων και από εκεί στις τοπικές ενορίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

83
σχόλια
 1. avatar 1206

  Τετοιο μισος εστω και εναντια σ ενα ψεμα δειχνει τη προστυχη σκεψη των σχολιαστων

 2. avatar Λάζος

  Ανάψτε με αναπτήρα το ίδιο είναι.

 3. avatar ΚΑΤΑΛΑΒΑ σε αυτές τις Στηλες εχουν Θεση μονο ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ Σχολια

  Με Βωμολοχια Ανωμαλια Προστυχια Αισχρολογια και Υβρεις !

 4. avatar NEWSBEAST ! ΣΧΟΛΙΑ με ΒΩΜΟΛΟΧΙΕΣ και Υβρεις ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΑΝΕΤΑ !

  Tα ΣΟΒΑΡΑ ομως Σχολια Απορριπτονται ! Ειναι Λανθασμενη Τακτικη μη Νοητη ! Που με Αποξενωνει απο Νεα Προπαθεια ! Ακομα περιμενω το Χθεσινο Σχόλιό μου Σε αυτήν την Στήλη ! ........ΙΑΣΩΝ !

 5. avatar Α.Γ

  Λόγω των συνθηκών πέρασε στα ψιλά.Την προηγούμενη βδομάδα εντάχθηκε η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ. Γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα την Πέμπτη, από το βήμα της Βουλής, να εκφράσει δημόσια τα συγχαρητήριά του προς τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου η κυβέρνηση με τη σειρά της απέστειλε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Και οι δύο δεν παρέλειψαν να εξάρουν τον καθοριστικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτό...

 6. avatar Α.Γ

  Η τυπική οριστικοποίηση πλέον της ένταξης ,της Βόρειας Μακεδονίας, στον ιμπεριαλιστικό πολεμοκάπηλο οργανισμό του ΝΑΤΟ ήταν μια φυσική κατάληξη, στην οποία οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, με εξέχοντα ρόλο εδώ, ειδικά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή, στήριξη και επιβράβευση της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινής πλέον κυβέρνησης της ΝΔ.
  Είναι αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι η συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της τότε FYROM επιτεύχθηκε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχε εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, για χάρη τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικούσαν και διεκδικούν μεγαλύτερα μερίδια και κέρδη, από τη ληστεία και την εκμετάλλευση των λαών.Γι\' αυτόν το λόγο, άλλωστε,η όλη διαδικασία επικεντρώθηκε στη βάφτιση,για το όνομα της γειτονικής χώρας, ενώ μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού,με τις απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα παραπέμφθηκαν στο αβέβαιο μέλλον και προφανώς στον εκάστοτε πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων στη γειτονική χώρα και ευρύτερα.

 7. avatar Έτσι ώστε να ξέρετε…

  Οι σχολιαστές:
  Τώρα που το ανάφερες
  ΜΠΟΓΙΑΣ
  667
  Περίεργος.
  Καλα
  Λοιπόν
  Αφήστε με &
  Αλλος

  ...Είναι το ίδιο άτομο.

  Οι πολλαπλές προσωπικότητες είναι ένδειξη ψυχοπάθειας. (Από το ίδιο άτομο.)

  1. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   Θα στοιχειώνω τα όνειρά σου κάθε βράδυ.

 8. avatar Βασίλειος ο Β’

  Ένας νεαρός δημοσιογράφος που δεν τον ξέρει κανείς(τον Googlara σήμερα) έγραψε αυτό το βιβλίο που αμφισβητεί το Άγιο Φώς.

  Σάλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βιβλίο ενός δημοσιογράφου στο οποίο ένας σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου φέρεται να λέει πως «ανάβει το Άγιο Φως με αναπτήρα».

  Ο λόγος για το βιβλίο του Δημήτρη Αλικάκου «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός», με μαρτυρίες αγιοταφιτών που ανατρέπουν τη θεωρία του θαύματος που λαμβάνει χώρα με απόλυτη μυστικότητα μέσα στον Πανάγιο Τάφο.
  Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/486287/salos-me-agio-fos-poio-thayma-anavo-me-anaptira-leei-skeyofylakas-toy-panagioy-tafoy

 9. avatar You know that it would be untrue / You know that I would be a liar / Come on baby, light my fire…

  Δια-φωτιστικό: «Η Απάτη του «Αγίου Φωτός» σε 5 μέρη» στο roides.wordpress.com

 10. avatar DIMISNIA

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ Η ΦΡΑΣΗ ΑΝΑΞΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΠΑΝΑΞΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ.ΔΥΣΤΥΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΣ.ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣΝΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ

  1. avatar @DIMISNIA

   κατσε πρωτα να πατησω το CAPS...ΑΞΙΕ/Α ΑΠΟΓΟΝΕ ΤΩΝ ΠΑΝΑΞΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ. ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΗΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΩ ΠΑΣΟ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΞΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. CAPITO ? GE GE ?

   ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΤΕΡΜΑ ΤΥΦΛΩΜΕΝΕ Ε ΤΥΦΛΩΜΕΝΕ... ΑΔΥΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ....

   CAPS off.... γιδι

  2. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   Μη χειρότερα,η θρησκευτική ψύχωση μετατρέπει τον άνθρωπο σε άβουλο πλάσμα.

 11. avatar Ναι,μη φας…

  Αν έστω κι ένας απο εσάς που κοροϊδεύετε η αμφισβητείτε το Άγιο φως, έχετε απτές αποδείξεις ότι είναι κομπίνα καλείστε να αποδείξετε του λόγου σας το αληθές βγαίνοντας δημοσίως με το όνομα σας και τις αποδείξεις σας να μας διαφωτισετε. Όχι με λόγια του αέρα...με αποδείξεις!!!! Αλλιώς ασχοληθείτε με κάτι που γνωρίζετε γιατί με τις βλακείες που λέτε παίρνετε στο λαιμό σας ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά να μάθουν.στην αρχαία Ελλάδα μιλούσαν με αποδείξεις...άντε να σας δω κι εσάς....

  1. avatar Μείνε νηστικός

   Γιατί έχεις εσυ αποδείξεις ότι δεν είναι;

  2. avatar Ναι

   Ο σκευοφύλακας (Αρχιεπισκόπος Ισίδωρος ) του Πανάγιου Τάφου, είχε περιγράψει σε βίντεο, πως το φως ανάβει με ...αναπτήρα.
   Google it.
   Η Εκκλησία μίλησε για συρραφή στο βίντεο, δλδ απάτη, όμως είναι ξεκάθαρο ότι αφενός ο σκευοφύλακας Αρχιεπισκόπος Ισίδωρος γνωρίζει για την κάμερα, αφετέρου στο βίντεο δεν έχει γινει κανένα απολύτως μοντάζ.

   Πίστευε και μη ερεύνα φίλε μου.
   Τα άλλα είναι των ανθρώπων...

  3. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   ΔΕΝ μπορούμε να το αποδείξουμε,οπως δεν μπορούμε να αποδείξουμε οτι ΔΕΝ υπάρχει ιπτάμενος μονόκερως η γάτα με 8 πόδια.
   Επ ευκαιρία:
   \"Αν πάρει κανείς τη Βίβλο στα σοβαρά θα τρελαθεί. Αλλά για να πάρεις τη Βίβλο στα σοβαρά, πρέπει να είσαι ήδη τρελός-Aleister Crowley, 1875-1945.

   1. avatar duck

    Kαι αυτοι που εχουν προσωπικοτητα απλα την εχουν σαν οδηγο τους οι αλλοι απλα δεν μπορουν....

 12. avatar Autoapascholoumenos

  Δυστυχώς, διαβάζουμε, ο,τι κατεβάσει η κούτρα του καθενός. Λίγος σεβασμός στην πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων δεν κάνει κακό. Όσο για τους \"πιστούς\" που συνωστίζονται στους Ναούς, τους είδαμε που βρίσκονται 10\' μετά την Ανάσταση....

  1. avatar Αλλος

   \" Λίγος σεβασμός στην πίστη εκατομμυρίων ανθρώπων δεν κάνει κακό\" λένε οι χριστιανοί.
   Αυτό απαιτούν και οι Μουσουλμάνοι,ΣΕΒΑΣΜΟ.
   Οι αθεοι λέμε:Μη μας απασχολείτε με την επικίνδυνη μυθολογία σας.

  2. avatar Αφήστε με

   Ένα ψέμα εξακολουθεί να είναι ψέμα ακόμα και αν όλοι το πιστεύουν. Η αλήθεια εξακολουθεί να είναι αλήθεια ακόμη και αν κανείς δεν την πιστεύει.
   Όταν ένα άτομο πάσχει από μια αυταπάτη, το ονομάζουμε παράνοια. Όταν πολλά άτομα πάσχουν από μια αυταπάτη, το ονομάζουμε θρησκεία

 13. avatar Λέλα

  φέτος ο αναπτήραςδεν θα έρθει μόνος του, θα έχει και λίγο κορωνοϊό

 14. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Πάλι θα πληρώνουμε το ταξίδι του αναπτήρα;

 15. avatar Φρατζολας κατά κόσμον Βαγγέλης Αποστόλου

  Η κατηφόρα του οίκου ανοχής που λέγεται Ελλάδα συνεχίζεται με αμείωτο και επικίνδυνο ρυθμο προς τον γκρεμό....
  Μια χώρα γεμάτο Αλβανόυς, Μουσουλμάνους και λοιπούς άπιστους όπου βγάζουν χολή κατά του χριστιανισμού σε κάθε άρθρο...

  Αν εγώ η κάποιος άλλος χρησιμοποιούσα την γλώσσα που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των σχολιαστών για τους ομοφυλόφιλους,τι θα είχε γίνει άραγε;;;;

  Είναι λυπηρό όλο αυτό γιατί η Ελλάδα ήταν ένα ξεχωριστό μέρος όπου κατάντησε προάστιο της Γερμανίας και της Ολλανδίας.....

 16. avatar moot

  >Ο κορονοϊός ήρθε στην Ελλάδα από θρησκόληπτους που πήγαν ταξιδάκι στους \"Άγιους\" Τόπους.
  >Το Πάσχα οι ίδιοι ηλίθιοι θα συνωστισθούν απ\' έξω απ\' τις εκκλησίες και θα διογκώσουν την πανδημία

  Poetry.

  1. avatar Αφήστε με

   Φονικούς Τόπους.

 17. avatar Περίεργος.

  Ο γιός του Μεγάλου μετέτρεψε το νερό σε κρασί,δεν μπορεί να κάνει το νερό βενζίνα να σωθούμε;

 18. avatar το περσινό (άγιο φως) μπαγιάτεψε;;;; ε, αναπτήρα, σπίρτα δεν έχουνε;;; τόσα έξοδα κάθε χρόνο γιά μιά ουτοπία-

  μη πω τίποτα καλύτερο και με λογοκρίνει ο μπηστ

 19. avatar Μ

  ΤΟ ΤΙ [...] ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΘΕΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΡΙΚΩΝ. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ, ΤΙ ΘΑ ΠΙΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΚΟΛΟΣ ΤΟΥΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ; ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΗΔΑΜΙΝΟΙ ΟΣΟ ΜΙΑ ΜΥΓΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΧΩΜΑ; ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

  1. avatar Όποιος γράφει

   με κεφαλαία, είναι ανόητος με περικεφαλαία.
   Επιστημονικά αποδεδειγμένο.

  2. avatar moot

   ...Κλείσε το CAPS LOCK boomer.

  3. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   “Ο κόσμος αποτελείται από δυο είδη ανθρώπων. Ευφυείς ανθρώπους χωρίς θρησκεία και θρήσκους ανθρώπους χωρίς ευφυΐα.”
   Υπάρχει και τρίτο είδος: Οι παπάδες,μεγάλοι ηθοποιοί, που λύνουν τα οικονομικά τους προβλήματα εις βάρος των αφελών \"πιστών\".

  4. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

   Δηλαδή η μοναδική έννοια των αθεων είναι η ίδια με της εκκλησίας αε;

  5. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   Αθεϊα=η επιστήμη της Ζωής.
   Ορθοδοξία=η επιστήμη του Θανάτου.
   Κληρικοί=τα κοράκια του\"θεού\".
   Πιστοί=η τροφή των κοράκων.

  6. avatar Αλλος

   Η θρησκεία είναι ανήθικη. Εξυπηρετεί μόνο τους αντιδραστικούς και πρέπει να θεωρείται αρρώστια ή ψυχοπαθολογικό φαινόμενο. Το Ευαγγέλιο και η λεγόμενη χριστιανική ηθική είναι δυο πτώματα.-Μπενίτο Μουσολίνι.
   ---------------------------------------------------

   «Οσάκις διαβάζουμε τις άσεμνες εικόνες, τις φιλήδονες ακολασίες, τις σκληρές και αισχρές εκτελέσεις, την αδιάλειπτη μνησικακία και εκδικητικότητα, με τις οποίες είναι γεμάτη η Βίβλος, θα ήταν πιο συνεπές να την ονομάσουμε βιβλίο ενός δαίμονα παρά ενός θεού. Είναι μια ιστορία της κακίας που έχει χρησιμοποιηθεί για τη διαφθορά και αποκτήνωση της ανθρωπότητας. Ειλικρινά αηδιάζω με αυτήν, όπως αηδιάζω με όλα τα σκληρά πράγματα».
   Tom Paine (Άγγλος συγγραφέας)

 20. avatar boboss

  Δεν υπάρχει survival kit χωρίς αναπτήρα BIC.

Παρακαλούμε περιμένετε ...