Η Σκάλα Αγκιστρίου είναι από εκείνα τα μέρη στο Σαρωνικό που δεν περιμένεις να συναντήσεις στην Ελλάδα. Άλλωστε, πόσα σημεία σε όλη την χώρα υπάρχουν που παραπέμπουν σε μέρη εξωτικά; Ελάχιστα είναι η απάντηση και ανάμεσα σε αυτά και αυτό το ονειρικό σημείο στο Αγκίστρι.

Η Σκάλα Αγκιστρίου είναι ένας προορισμός που μόνο λιμάνι δεν θυμίζει, μόλις το αντικρίσει κανείς, καθώς εκτός από τα θολά και βρώμικα νερά, την όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά αλλά και τα σκουπίδια που, συνήθως, συναντά κανείς σε αρκετά λιμάνια της χώρας, εδώ έρχεται αντιμέτωπος κανείς με ένα τοπίο, σχεδόν, εξωπραγματικό. Τρανή απόδειξη και τα πλάνα του youtuber haanity.

Σε μια μεγάλη έκταση απλώνεται λευκή, σαν πούδρα, αμμουδιά, η οποία ενισχύει την διαύγεια και το συγκλονιστικό χρώμα των τιρκουάζ, ρηχών και ζεστών νερών της θάλασσας, συνθέτοντας ένα τοπίο που πραγματικά μαγνητίζει.

Σκάλα Αγκιστρίου

Αυτό, ωστόσο, που συγκλονίζει αν αναλογιστεί κανείς το σημείο που βρίσκεται, είναι ότι αυτός ο μοναδικός προορισμός εντοπίζεται σε απόσταση μόλις 50 λεπτών από το λιμάνι του Πειραιά. Μάλιστα, η αρκετά συχνή θαλάσσια σύνδεση που διαθέτει με το Αγκίστρι μέσω ιπτάμενων δελφινιών αλλά και συμβατικών πλοίων, ιδιαιτέρως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, η πρόσβαση σε αυτό είναι ακόμη πιο εφικτή στην περίπτωση που κανείς αποφασίσει στη στιγμή ότι θέλει να βρεθεί σε ένα ονειρικό μέρος.

Στη Σκάλα, εκτός από το λιμάνι υπάρχει και μια πανέμορφη, γραφική εκκλησία, αυτή των Αγίων Αναργύρων, η οποία ξεχωρίζει για την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της.

Μπορείτε να περπατήσετε στα στενά σοκάκια που θυμίζουν νησί του Αιγαίου και να χρησιμοποιήσετε ποδήλατο ή πατίνι για τις μετακινήσεις σας, καθώς η Σκάλα διαθέτει πολλούς πεζοδρόμους και γενικά χαρακτηρίζεται ως ήπιας κυκλοφορίας. Το τοπίο συμπληρώνουν πανέμορφα μπαρ και εστιατόρια πάνω στο κύμα και η υπέροχη αμμόγλωσσα που υπάρχει στο βόρειο άκρο.