Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 38: Τελάρο, Ιταλία

Οι απότομοι φιδωτοί δρόμοι στην κορυφή του βράχου και το μικροσκοπικό του λιμάνι έχουν «προστατεύσει» το χωριό Τελάρο της Ιταλίας από το τουριστικό κύμα, που κατακλύζει τις υπόλοιπες πόλεις της περιοχής, όπως η Vernazza και το Πόρτοφινο.

Ένα συνονθύλευμα από παστέλ κτίρια κρέμονται σχεδόν στα απόκρυμνα βράχια του χωριού, το οποίο καταλαμβάνει το ανατολικότερο άκρο του Κόλπου των Ποιητών. Η περιοχή πήρε το όνομα της από τους ποιητές και λογοτέχνες, όπως ο Λόρδος Βύρων και ο D. H. Lawrence, που αναζήτησαν την έμπνευση σε αυτό το μεσογειακό καταφύγιο.

Στο πιο ψηλό σημείο του οικισμού δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία χτίστηκε στο στο δεύτερο μισό του 16ου αιώνα.

Σύμφωνα με το μύθο, ένα τεράστιο χταπόδι, που αναδύθηκε από τη θάλασσα έσωσε το χωριό από έξι πειρατικές γαλέρες, που προσπάθησαν να του επιτεθούν κατά τη διάρκεια μιας νύχτας του Ιουλίου του 1660.

Οι κάτοικοι του Τελάρο τιμούν τον σωτήρα τους, με πολλές νόστιμες συνταγές!

Η περιοχή γύρω από το χωριό είναι ιδανική για πεζοπορία, ειδικά στο Φυσικό Πάρκο Montemarcello Magra, όπου οι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία μεσογειακής φύσης, πανίδας και χλωρίδας.

Μια όμορφη διαδρομή, διάρκειας τριών ωρών, ξεκινά από το Τελάρο και συνεχίζει ως την Punta Corvo, προσφέροντας μαγευτική θέα στη θάλασσα.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!