Το γρηγορότερο μέσο δημόσιας μεταφοράς

Θα κάνει το γύρο του κόσμου σε έξι ώρες!


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
2:33
20/04/2012
Το γρηγορότερο μέσο δημόσιας μεταφοράς
3
loading

Μια ομάδα σχεδιαστών παρουσίασε ένα επαναστατικό μέσο δημόσιας μεταφοράς, το οποίο θα είναι σε θέση να μεταφέρει επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, με διάρκεια ταξιδιού μόλις τρία τέταρτα της ώρας!

Πρόκειται για το Evacuated Tube Transport (ETT), το οποίο κινείται χωρίς τριβές και σύμφωνα με τους σχεδιαστές του είναι ασφαλέστερο, φθηνότερο και αρκετά πιο αθόρυβο από τα τρένα και τα αεροπλάνα.

Κάθε βαγόνι-σωλήνας περιέχει έξι θέσεις και μπορεί να φθάσει τη πρωτοφανή ταχύτητα των 6.500 χμ/ώ, χρησιμοποιώντας μάλιστα λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές μεθόδους μεταφοράς.

Με λίγα λόγια, οι επιβάτες θα πραγματοποιούν το ταξίδι Νέα Υόρκη-Λος Άντζελες σε 45 λεπτά, Νέα Υόρκη-Κίνα σε μόλις δύο ώρες, ενώ ο γύρος του κόσμου θα πραγματοποιείται σε έξι ώρες.

Οι σχεδιαστές του EET ισχυρίζονται ότι η κατασκευή του υπολογίζεται μόλις στο ένα τέταρτο του κόστους των αυτοκινητόδρομων και στο ένα δέκατο των εθνικών οδών.

Επιπλέον, η ομάδα τονίζει ότι, παρά τις υψηλές ταχύτητες, οι επιβάτες θα υπόκεινται σε μηδαμινές δυνάμεις G, αν και ακόμα δεν έχουν αιτιολογήσει το γιατί.

Η εμπορική ονομασία «Evacuated Tube Transport» επινοήθηκε από τον μηχανολόγο μηχανικό Daryl Oster, το 1997. Έκτοτε έχει συγκεντρώσει μια αξιόπιστη ομάδα και συνεχώς αναπτύσσει τη καινοτομική ιδέα του.


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar rotonta

    Ενδιαφέρον!

  2. avatar takis

    Πλακα με κανεις

  3. avatar Trelamenos

    Το G δεν είναι "δυνάμεις". Είναι επιτάχυνση. Αν δηλαδή το όχημα επιταχύνει ή επιβραδύνει ομαλά, η μεταβολή της επιτάχυνσης είναι αμελητέα. Επίσης μεταβολή του G συμβαίνει λόγω της φυγόκεντρου, όταν δηλαδή αλλάζεις απότομα πορεία. Όταν ταξιδεύεις με σταθερή ταχύτητα, έστω και αν αυτή είναι 6500 χλμ, και οι στροφές είναι αρκούντως ανοιχτές, δεν υπόκεισαι σε αξιοσημείωτες μεταβολές του G.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει