Η πιο ακριβή μεταγραφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε χθες και το μόνο που απομένει είναι να γίνει η επίσημη παρουσίαση. Ο Νεϊμάρ μετακινήθηκε από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 222 εκατ. ευρώ, με τον ίδιο να βάζει στον τραπεζικό του λογαριασμό 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου αστέρα θα στοιχίσει στη γαλλική ομάδα -στο σύνολό της- περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ, αλλά τα λεφτά αυτά θα τα αποσβέσουν αρκετά σύντομα μέσω πώλησης της φανέλας του, εμπορικές συμφωνίες κ.α.

Η φανέλα του Νεϊμάρ με τον αριθμό 10 στην πλάτη έχει ήδη πάρει τη θέση της στα αποδυτήρια του «Παρκ ντε Πρενς» και σύντομα σε όλα τα καταστήματα, όντας διαθέσιμη για τους οπαδούς της ομάδας ή του 25χρονου επιθετικού. Αυτό που περιμένουν όλοι στο Παρίσι, είναι πως θα ξεπουλήσει πολύ γρήγορα. Και για τον λόγο αυτό, η εταιρία που «ντύνει» την Παρί, της έκανε ήδη το σχετικό promotion.

01215887756996

Όμως, στη Βαρκελώνη και γενικά όπου υπάρχουν οπαδοί των «μπλαουγκράνα», οι αντιδράσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Κάποιοι από τους οπαδούς της καταλανικής ομάδας, οργισμένοι για την «προδοσία» του Νεϊμάρ, ξεκίνησαν ήδη να καίνε τις φανέλες του.