Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει κριθεί, με τον Ολυμπιακό να έχει κατακτήσει εδώ και καιρό το πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στην Ευρώπη για τη νέα σεζόν.

Ωστόσο, το αποψινό (19:30, Novasports 2) ντέρμπι για την 9η αγωνιστική των playoffs της Super League 1 έχει τη δική του αίγλη, αφενός γιατί θα αποτελέσει… πρόβα για τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες που θα γίνει στις 22 Μαΐου και αφετέρου επειδή μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, θα διεξαχθεί η απονομή του τίτλου του πρωταθλητή στους «ερυθρόλευκους».

Το «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι ασφαλώς άδειο, ωστόσο οι Πειραιώτες είχαν… ηλεκτρονικά την στήριξη του κόσμου τους, καθώς φέρονται να έχουν πουληθεί πάνω από 20.000 εικονικά εισιτήρια προκειμένου να στηριχθεί ο Ερασιτέχνης.

Άρης – Παναθηναϊκός

Ο μεν Άρης με εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό εισιτήριο (τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση που εκκρεμεί) και ο Παναθηναϊκός δίχως Μπόλονι, το ματς στο «Κλ.Βικελίδης» έχει την απόλυτη ελευθερία.

Παρά την ήττα του από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι του, ο Άρης εξασφάλισε την παρουσία του στην πρώτη τετράδα, με την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ. Ωστόσο ο Άρης θα ήθελε να εξαντλήσει τις πιθανότητες να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ. Πάντως κατάφερε μετά από 40 χρόνια να βγει σε τρεις διαδοχικές σεζόν στην Ευρώπη.

Δεν έχει νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του, χάνοντας δύο από αυτά, και τα δύο από τον ΠΑΟΚ. Έχει να κάνει νίκη από το παιχνίδι με τον σημερινό του αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό.

Δεν κέρδισε τα τρία τελευταία στην έδρα του, παίρνοντας ένα βαθμό σε αυτά, αφού είχε κερδίσει τα αμέσως τρία προηγούμενα.

Χάνοντας στο τελευταίο παιχνίδι του με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, έχασε και τις όποιες ελπίδες είχε για την πρώτη τετράδα. Δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία, με τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Έχει κάνει δύο νίκες στα τελευταία 14 επίσημα και 12 για το πρωτάθλημα και τις δύο με τον ΠΑΟΚ.

Μπορεί στα δύο τελευταία εκτός έδρας να έφερε ισοπαλίες με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όμως του έλειψαν οι νίκες, κυρίως στην έδρα του, για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία εκτός έδρας, με τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες. Αμέσως πριν είχε κάνει τέσσερις διαδοχικές νίκες εκτός έδρας, για πρώτη φορά τα πέντε τελευταία χρόνια.

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ

Το μεγάλο «διπλό» επί του Παναθηναϊκού εξασφάλισε στην ΑΕΚ μία θέση στο Europa Conference League κι έτσι οι «κιτρινόμαυροι» πηγαίνουν δίχως άγχος για να αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 1.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19:30 (Novasports 4), με τους Αρκάδες να στοχεύουν επιτέλους στην πρώτη τους νίκη στα playoffs, απέναντι σε μία ομάδα ελλιπή και αρκετά κουρασμένη.