Η UEFA ανακοίνωσε την Παρασκευή (12/5) ότι ο τελικός του Champions League θα διεξαχθεί κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί στις 10 Ιουνίου στο «Ολυμπιακό Στάδιο» της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια περί μεταφοράς του.

Η ενημέρωση που έκανε η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ήρθε ως απάντηση σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» πως σκέφτεται να πάρει τον τελικό από την Τουρκία εξαιτίας της αυξανόμενης ανησυχίας που επικρατεί στη Νιόν για επεισόδια και αναταραχές μετά από τις εκλογές της 14ης Μαΐου στη χώρα, είτε εκλεγεί πρόεδρος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είτε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Αν όντως αποφάσιζε να πάρει τον τελικό από τη γειτονική χώρα θα ήταν η 3η φορά που θα συνέβαινε αυτό, καθώς το 2020 και το 2021 τον είχε μεταφέρει στην Πορτογαλία εξαιτίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Daily Mail κι αυτή τη φορά επικοινώνησε ανεπίσημα με την Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να βολιδοσκοπήσει τη διαθέσιμότητά της να φιλοξενήσει το μεγάλο ματς. Βέβαια, η UEFA διέψευσε πως έγινε τέτοια συζήτηση.

«Μετά από ορισμένες ανακριβείς και αβάσιμες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η UEFA θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση για τον τελικό του Champions League του 2023. Ο τελικός του UEFA Champions League του 2023 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπως είχε προγραμματιστεί, στις 10 Ιουνίου 2023. Η UEFA δεν έχει συζητήσεις περί του αντιθέτου με πολιτικούς θεσμούς, κυβερνήσεις ή εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η UEFA.