Στην ΑΕΚ γνωρίζουν πως το φετινό καλοκαίρι θα χρειαστεί να κάνουν αρκετή υπομονή. Και αυτό γιατί στον «Δικέφαλο» θέλουν να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον μια μεγάλη μεταγραφή. Οι περιπτώσεις των Ζεοβάνι και Πάπα Μπούμπα Ντιόπ μόνο εύκολες δεν είναι και έτσι στην «Ένωση» τηρούν στάση αναμονής. Η κάθε μια από τις δύο περιπτώσεις έχει τις δικές της δυσκολίες, αλλά στην ΑΕΚ πιστεύουν πως αμφότερες θα έχουν αίσιο τέλος.

Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ δεν έχει πάρει ακόμη την ελευθέρας του από την Πόρτσμουθ, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω σε αυτό το κομμάτι. Ο αγγλικός σύλλογος είναι δεδομένο πως θέλει να «ξεφορτωθεί» το «βαρύ» συμβόλαιο του Ντιόπ, αλλά ταυτόχρονα πιέζει τις καταστάσεις ώστε να πάρει και ορισμένα χρήματα. Στην ΑΕΚ το έχουν καταλάβει αυτό και έτσι τηρούν στάση αναμονής.

Στασιμότητα παρατηρείται και στην υπόθεση του Ζεοβάνι. Ο Βραζιλιάνος φέρεται να είναι ενοχλημένος από το γεγονός ότι η υπόθεση έχει κολλήσει. Δεν είναι βέβαιο ότι έχει μετανιώσει για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αντιμετώπισε δημόσια την προοπτική της ΑΕΚ, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν βλέπει από τους «κιτρινόμαυρους» την ίδια αποφασιστικότητα και διάθεση. Κι αυτό τον ενοχλεί.

Οι υπεύθυνοι της «Ένωσης» τον έχουν στο περίμενε, διότι δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Στην ΑΕΚ φυσικά και θέλουν τον Ζεοβάνι, αλλά έχει γίνει πια ξεκάθαρο ότι οι «κιτρινόμαυροι» σχετίζουν την περίπτωσή του με αυτή του Νάτσο Σκόκο.
Ο διεθνής Νιγηριανός αμυντικός μέσος, Σάνι Καϊτά, προτάθηκε στην ΑΕΚ και η περίπτωση του έχει μπει προς το παρών στο συρτάρι αφού στην «Ένωση» έχουν ρίξει το βάρος στο να κλείσουν τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Αν δεν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Σενεγαλέζου, τότε ενδέχεται οι «κιτρινόμαυροι» να εξετάσουν την περίπτωση του 24χρονου Νιγηριανού.

Είναι δεδομένο πως ΑΕΚ και Ιλιε Ιορντάκε δεν θα συνεχίσουν μαζί τη νέα σεζόν. Και οι δύο πλευρές επιθυμούν ένα «βελούδινο» διαζύγιο και όπως όλα δείχνουν τα επόμενα 24ωρα ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός θα αποτελέσει παρελθόν.