Ο Ολυμπιακός έστειλε ηχηρό «μήνυμα» με την πρώτη του εμφάνιση στην EuroLeague, αφού επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 70-80 στο «Palau Blaugrana» και έκανε το ιδανικό ξεκίνημα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 70-80 στην 1η αγωνιστική της EuroLeague, με ρεκόρ στις βολές (25/25, ρεκόρ συλλόγου στη διοργάνωση) και με πείσμα από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην άμυνα της ομάδας του, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Πιστεύω ότι το “κλειδί” ήταν η έντασή μας στην άμυνα. Παρόλο που αφήσαν σουτ στον Λαπροβίτολα, ο στόχος μας ήταν να μην τους δώσουμε πολλά ελεύθερα. Ήμασταν πολλοί σταθεροί στην άμυνα και ελέγξαμε το παιχνίδι. Είχαμε αρκετές ασίστ και τρίποντα με κάποια pick and catch του Μπολομπόι.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους φίλους που ήρθαν εδώ και μας υποστήριξαν, όπως επίσης και στους παίκτες για την τρομερή εμφάνιση αυτήν την χρονική περίοδο. Είναι πάντοτε σημαντικό να κερδίζουμε εδώ, αλλά είναι απλά η 1η αγωνιστική, έχουμε πολλά παιχνίδια».

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: «Έχω δουλέψει αυτά τα σουτ, κλειδί η άμυνα μας»

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού μέσα στη Βαρκελώνη, ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που εκτέλεσε τη Μπαρτσελόνα με 4 σερί τρίποντα του. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μετά το αρχικό 0/3 της στατιστικής του, ευστόχησε στα επόμενα 4 που επιχείρησε δίνοντας σημαντική ώθηση στην ομάδα του για την τελική επικράτηση. Μάλιστα αυτό το ξέσπασμα από τον «ερυθρόλευκο» γκαρντ έγινε από το 34′ και έπειτα.

Ο ίδιος τώρα λίγο μετά το πρώτο προσωπικό σουτ από τα 6.75μ. που βρήκε στόχο. Ο Λαρεντζάκης κάνοντας το 57-65 5’55” πριν τη λήξη του ματς και πηγαίνοντας προς τον πάγκο για το τάιμ άουτ φαίνεται να λέει «Θα τα βάλω όλα, όλα»!

Ο «Λάρι» μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης στην κάμερα της Nova και στάθηκε στη δουλειά που κάνει για να βάλει αυτά τα σουτ, ενώ αναφέρθηκε και στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στους Πειραιώτες.

«Ένιωθα καλά. Ήμουν τυχερός που μπήκαν τα σουτ και πανηγυρίσαμε μια μεγάλη νίκη. Έχω δουλέψει αυτά τα σουτ. Καθημερινά δουλεύουμε. Ξεκίνημα με 0/2, έτσι είναι το μπάσκετ. Χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα να κερδίσει. Η άμυνα μας είναι το σήμα κατατεθέν μας. Πιστεύω πως το κλειδί είναι η άμυνα μας. Όλοι οι παίκτες έχουν μπει στη φιλοσοφία του προπονητή και στη άμυνα και στην επίθεση. Θεωρώ πως είναι μια πολύ μεγάλη νίκη, αφού δεν θα περάσουν πολλές ομάδες εδώ μέσα με διπλό. Το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα μας κάνει να φαινόμαστε πιο έτοιμοι», ήταν τα λόγια του διεθνή γκαρντ.