Ο Γκάβι ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα ως το 2026 με τον καταλανικό σύλλογο να του βάζει ρήτρα αποδέσμευσης ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Στη διάρκεια της τελετής της ανακοίνωσης της συμφωνίας στο «Spotify Καμπ Νόου», όμως, την παράσταση «έκλεψε», ένα περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια καλλονή.

Καθώς ο 18χρονος Ισπανός μέσος, διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, βρισκόταν στην μπουτίκ της Μπαρτσελόνα και υπέγραφε αυτόγραφα για τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα σε φανέλες, σημαίες και άλλα αντικείμενα, εμφανίστηκε μια γυναίκα που τον πλησίασε για να βγει φωτογραφία μαζί του και του έδωσε ένα χαρτάκι. Το οποίο αρχικά του έπεσε από τα χέρια, αλλά φρόντισε να μην το χάσει…

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τα ισπανικά ΜΜΕ το χαρτάκι περιείχε τον αριθμό του τηλεφώνου της και το προφίλ της στο Instagram.

Ο 18χρονος Πάμπλο Μαρτίν Πάεθ Γκαβίρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στην Ανδαλουσία, αλλά εντάχθηκε από το 2015 στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα, την περίφημη Λα Μασία. Εκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα τον Αύγουστο του 2021, σε αγώνα πρωταθλήματος με τη Χετάφε, και έκτοτε έχει καταγράψει 54 συμμετοχές, με δύο γκολ και έξι ασίστ.

Ο Γκάβι είναι ο τέταρτος της νέας «φουρνιάς» των Καταλανών που υπογράφει μακροχρόνιο συμβόλαιο, μετά τους Άνσου Φατί, Πέδρι και Ρόναλντ Αραούχο. Η Μπάρτσα ήθελε διακαώς να τα βρει με τον παίκτη ο οποίος τους προηγούμενους μήνες είχε προτάσεις από τις Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ, ενώ ενδιαφέρθηκε και η Μάντσεστερ Σίτι.

Εκείνος, πάντως, ήθελε να παραμείνει στη Βαρκελώνη γιατί όπως ανέφερε πρόσφατα δεν επιθυμούσε να αφήσει την Μπαρτσελόνα. Πέραν του ότι είναι βασικός στους «μπλαουγκράνα» και το νέο του συμβόλαιο θα του αποφέρει αρκετά εκατομμύρια, είναι και τα… τυχερά που ίσως έπαιξαν το ρόλο τους για να υπογράψει.