Η Premier League είναι το πιο πλούσιο πρωτάθλημα του κόσμου και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στη φετινή μεταγραφική περίοδο ξόδεψε συνολικά περισσότερα από 2 δισ. ευρώ για μεταγραφές, ποσό φυσικά που αποτελεί ρεκόρ, με τα έσοδα παράλληλα από τις πωλήσεις παικτών να είναι ελάχιστα μπροστά στα έξοδα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για τη συνέχεια του ποδοσφαίρου.

Από την αρχή του καλοκαιριού οι αγγλικές ομάδες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να αγοράζουν παίκτες. Οποιονδήποτε παίκτη και με οποιοδήποτε ποσό. Οι ομάδες της Premier League ξόδευαν ασύστολα αδιαφορώντας για το πώς ανέβαζαν τις τιμές, με αποτέλεσμα η καταμέτρηση να δείξει ότι σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο οι 20 ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος ξόδεψαν συνολικά περισσότερα από 2 δισ. ευρώ.

Πρόκειται, φυσικά, για το μεγαλύτερο ποσό που έχει ξοδέψει ποτέ κάποιο πρωτάθλημα σε μεταγραφική περίοδο, με τα έσοδα από πωλήσεις παικτών, όμως, να είναι το ίδιο υψηλά. Βασικά, αυτά έφτασαν στα σχεδόν 670 εκατ. ευρώ, με τη διαφορά να είναι στο… -1,33 δισ. ευρώ. Ένα χάος, ειδικά αν το συγκρίνουμε με τα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η ισπανική La Liga, για παράδειγμα, «μπήκε μέσα» για μόλις 64 εκατ. ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι παρουσίασαν και κέρδος. Συγκεκριμένα, η διαφορά στην ιταλική Serie A ήταν +9 εκατ. ευρώ, στη γαλλική Ligue 1 ήταν +41 εκατ. ευρώ και στη γερμανική Bundesliga ήταν +45 εκατ. ευρώ.