Την ημέρα (24/8) που το Λος Άντζελες γιορτάζει την επιρροή του Κόμπι Μπράιαντ στις ζωές των κατοίκων του με τη «Mamba Day» (σ.σ. το 8 και το 24 ήταν τα νούμερα που φόρεσε στους Λος Άντζελες Λέικερς) και μια μετά την ημέρα που θα γιόρταζε τα γενέθλιά του, δικαστήριο αποφάσισε να αποζημιωθεί η χήρα του Βανέσα με 16 εκατομμύρια δολάρια για τις φωτογραφίες των απανθρακωμένων πτωμάτων που τράβηξαν οκτώ αστυνομικοί την 26η Ιανουαρίου του 2020 έπειτα από το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο.

Η Βανέσα Μπράιαντ είχε καταθέσει μήνυση κατά της κομητείας του Λος Άντζελες για την απαράδεκτη ανταλλαγή των φωτογραφιών του συζύγου της, της κόρης της Τζιάνα και άλλων επτά που ήταν στο μοιραίο ελικόπτερο. Η Βανέσα Μπράιαντ ξέσπασε σε κλάματα αφότου ανακοινώθηκε η απόφαση των ενόρκων. Στο πλευρό της ήταν η μεγαλύτερη κόρη που απέκτησε με τον Κόμπι, η Νατάλια, ενώ μαζί είχαν την Μπιάνκα και την Κάπρι.

Στη μηνυτήρια αναφορά της, η Μπράιαντ υποστήριξε πως βοηθοί του σερίφη της κομητείας καθώς και πυροσβέστες είχαν τη δυνατότητα να τραβήξουν φωτογραφίες από τα απανθρακωμένα πτώματα. Ο μεγαλύτερός της φόβος, είχε αναφέρει, είναι η πιθανή διαρροή αυτών των φωτογραφιών.

Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι μερικές ημέρες μετά κι ενώ όλο το Λος Άντζελες θρηνούσε, έμαθε για ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Los Angeles Times» που αποκάλυπτε ότι ένας αστυνομικός, ο Τζόι Κρουζ, έδειχνε περήφανος σε θαμώνα μπαρ που σύχναζε τις φωτογραφίες κι εκείνος τον κατήγγειλε. «(Όταν το έμαθα) ήθελα να βγω στο δρόμο και ν’ αρχίσω να ουρλιάζω», κατέθεσε η Μπράιαντ που ήταν παντρεμένη με τον θρύλο του NBA για περίπου δύο δεκαετίες.

Ο Κρις Τσέστερ, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του Σάρα και την κόρη του Πέιτον στο ίδιο δυστύχημα θα αποζημιωθεί με 15 εκατομμυρία δολάρια. Ο δικηγόρος του Τσέστερ, τόνισε: «Είμαστε ευγνώμονες γιατί ήταν μια δίκαιη δίκη».

«Διαφωνούμε με την απόφαση και εξετάζουμε τα επόμενα βήματά μας. Στο μεταξύ ελπίζουμε οι οικογένειες Μπράιαντ και Τσέστερ να συνεχίσουν την προσπάθεια που κάνουν για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες απώλειες τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νομική ομάδα που εκπροσώπησε την κομητεία του Λος Άντζελες.

Οι αρχές, τόσο η τοπική αστυνομία όσο και η πυροσβεστική υποστηρίζουν πως έπειτα από δυόμιση χρόνια από το τραγικό δυστύχημα που αφαίρεσε τόσες ζωές έχει γίνει έρευνα εις βάθος προκειμένου να σβηστούν οι φωτογραφίες από όσους τις είχαν λάβει και είναι σίγουροι ότι δεν έχουν διαρρεύσει πουθενά. Επιχείρημα που η πλευρά της Μπράιαντ και του Τσέστερ δεν αποδέχθηκαν. Αρχικά, η Μπράιαντ κι ο Τσέστερ ζητούσαν αποζημίωση ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων.