Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μονακό με 94-88 στο Game 5 της σειράς τους για τα προημιτελικά της Euroleague και πήρε την πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου. Ακόμη και πριν ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στήσει ξέφρενο πάρτι στις εξέδρες, αλλά και στο… παρκέ.

Με την λήξη ο κόσμος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να αγκαλιάσει τους παίκτες και το προπονητικό τιμ σε στιγμές χαράς, ενώ δεν έλειψαν τα βεγγαλικά, οι πυρσοί και το δυνατό τραγούδι.

Μάλιστα, ο Τόμας Ουόκαπ υπογράμμισε το ρόλο που έπαιξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στη διάρκεια της αναμέτρησης. «Νιώθω εξαιρετικά! Ήταν μια απίστευτη βραδιά για μας. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είδαμε το πάθος του κόσμου, το ζήσαμε, το νιώσαμε», δήλωσε αρχικά στην κάμερα της Nova και συνέχισε: «Είναι κάτι το ξεχωριστό, πρέπει να απολαμβάνεις τέτοιες μεγάλες στιγμές. Ζήσαμε όμορφα πράγματα όλοι μαζί, είναι τρομερό. Φτάσαμε σε έναν από τους στόχους μας και θα δούμε τι θα γίνει στο Βελιγράδι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Για 11η φορά σε Final 4

Οι Πειραιώτες θα παίξουν σε Final 4 για 11η φορά στην ιστορία τους. Στόχος, φυσικά, να ανέβει για 4η φορά στην κορυφή (1997 Ρώμη, 2012 Κωνσταντινούπολη, 2013 Λονδίνο). Ο Ολυμπιακός, μετά το 3-2 επί της Μονακό στα πλέι οφ, επιστρέφει στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης, πέντε χρόνια μετά την τελευταία φορά, η οποία ήταν το 2017, στην Κωνσταντινούπολη, όταν ηττήθηκε από τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του νυν ηγέτη του, Κώστα Σλούκα των τριών τίτλων, δύο με τον Ολυμπιακό (2012, 2013) και έναν με τη Φενερμπαχτσέ (2017).

O προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Μπαρτζώκας, θα βρεθεί για τρίτη φορά στην καριέρα του σε φάιναλ φορ Euroleague, στο Βελιγράδι και στην Stark Arena (19-21 Μαϊου). Τις δύο φορές το πέτυχε ως προπονητής του Ολυμπιακού, με την πρώτη, το 2013 στο Λονδίνο, να τον οδηγεί στην κατάκτηση του 3ου και τελευταίου τίτλου του (1997, 2012, 2013), ενώ η δεύτερη ως τεχνικός της ομάδας του Πειραιά είναι η φετινή. Το 2013 στο Λονδίνο, ο Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής στην Ιστορία που κατέκτησε τον τίτλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μπάσκετ. Το 2016, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε προκριθεί στο φάιναλ φορ της Euroleague ως προπονητής της ρωσικής Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία κατέλαβε την 3η θέση, στην Mercedes-Benz Arena στο Βερολίνο.

Πότε θα γίνει το ματς με την Αναντολού Εφές

Ωστόσο, για ν’ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου πρέπει προηγουμένως να ξεπεράσει την Αναντολού Εφές στον ημιτελικό. Όπως ανακοίνωσε η Euroleague, το ματς του Ολυμπιακού με τη νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου στις 19:00 στην STARK Arena του Βελιγραδίου. Στις 22:00 ώρα Ελλάδας διεξάγεται το μπασεκτικό «κλάσικο» ανάμεσα στην πολυνίκη της διοργάνωσης των 10 τίτλων Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα (2 τίτλους).