Στον πρώτο ευρωπαϊκό ημιτελικό της ιστορίας του θα προσπαθήσει να βρεθεί (14/4, 22:00) ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται τη Μαρσέιγ, στη ρεβάνς της ήττας 2-1 που γνώρισε πριν μία εβδομάδα στη Μασσαλία.

Το απίστευτο γκολ του Ντιμίτρι Παγέ… επισκίασε ίσως το επίτευγμα του ΠΑΟΚ να επιστρέψει στην έδρα του με μια τόσο «ισχνή» ήττα, απέναντι σε μία Μαρσέιγ που θα αγωνιστεί χωρίς τον Μίλικ, αλλά και αρκετούς βασικούς της, λόγω τιμωρίας και τραυματισμών.

Κατάμεστη θα είναι η Τούμπα αποκλειστικά από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που εξάντλησαν μέσα σε λίγες ώρες όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια που διατέθηκαν την Τρίτη.

«Ανοικτές» και οι τέσσερις ρεβάνς

 Και οι τέσσερις αγώνες ρεβάνς είναι… ανοικτές, με την Αϊντχόφεν και τη Σλάβια Πράγας να θέλουν να «χτίσουν» πάνω στις ισοπαλίες στα πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια, και τον ΠΑΟΚ με τη Ρόμα να επιδιώκουν να ανατρέψουν τις… μικρές ήττες που γνώρισαν.

Στην προημιτελική φάση, εκτός από τη Μαρσέιγ, συμμετέχουν ακόμα δύο πρωταθλήτριες Ευρώπης, η PSV Αϊντχόφεν και η Φέγενορντ.

Η πρόκληση της Αϊντχόφεν

Ο Μάριο Γκέτσε είχε μια μεγάλη ευκαιρία να βάλει την PSV στη θέση του οδηγού στο Λέστερ, αλλά η ολλανδική ομάδα μπορεί να είναι ευχαριστημένη που ξεκινά αυτή τη ρεβάνς χωρίς σκορ.

Η Αϊντχόφεν έχασε τους δύο προηγούμενους προημιτελικούς της σε διοργανώσεις της UEFA ενάντια σε αγγλικούς συλλόγους, έχοντας ξεκινήσει και τους δύο αυτούς αγώνες εντός έδρας. Η Λέστερ, εν τω μεταξύ, ξέρει τι να περιμένει στο πρώτο παιχνίδι της επί ολλανδικού εδάφους.

«Θα είναι ένα δύσκολο, δύσκολο παιχνίδι στο Αϊντχόφεν. Δεν είναι ένα τρομερό αποτέλεσμα» είπε ο πρώην μέσος της Λέστερ, Ρόμπι Σάβατζ.

Αυτός είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός προημιτελικός της Λέστερ, η οποία αποκλείστηκε στον πρώτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης (0-1 εκτός, 1-1  εντός) πριν από πέντε χρόνια στο Champions League.

Μία… εκδίκηση με καθυστέρηση

Η Ρόμα αναμενόταν να αναζητήσει εκδίκηση στο «Ολίμπικο» για την… ταπείνωση με 6-1 στη Νορβηγία, όταν αντιμετώπισε την Μπόντο Γκλιμτ για πρώτη φορά, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο, αφού περιορίστηκε σε ισοπαλία 2-2. Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα δεν της επιτρέπει να προχωρήσει, καθώς θέλει να ανατρέψει την ήττα με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι.

Χωρίς τον -προσωρινά- τιμωρημένο προπονητή της, Κιέτιλ Κνούτσεν, η Μπόντο Γκλιμτ, αλλά ενισχυμένη με τον επιθετικό της, Όλα Σολμπάκεν, ο οποίος έχασε τον πρώτο αγώνα λόγω ασθένειας.

Δύο… γνωστές στην Πράγα και ο Σορ

Έχοντας συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, Σλάβια Πράγας και Φέγενορντ έχουν πλέον σημειώσει συνολικά 13 γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια στην τρέχουσα σεζόν. Η Φέγενορντ προηγείται συνολικά με 7-6 σε αυτές τις αναμετρήσεις, αν και δεν θα… εκπλαγεί όταν μάθει ότι καμία ομάδα δεν κράτησε το «μηδέν» στην έδρα της Σλάβια στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν (η ολλανδική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην τελευταία επίσκεψή της τον Νοέμβριο).

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Νιγηριανός επιθετικός της Σλάβια, Γίρα Σορ, έχει σκοράρει έξι φορές στη διοργάνωση την εφετινή σεζόν, παρά το γεγονός ότι εντάχθηκε μόλις τον χειμώνα στον σύλλογο από την Μπανίκ Οστράβα.

Οι ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League:

  • 19:45 1. Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Λέστερ (Αγγλία)         0-0 α΄ματς
  • 22:00 2. Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Φέγενορντ (Ολλανδία)  3-3
  • 22:00 3. ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) -Μαρσέιγ (Γαλλία)              1-2
  • 22:00 4. Ρόμα (Ιταλία)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)       1-2

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (28/4 και 5/5)

Α. Νικητής 4-Νικητής 1

Β. Νικητής 2-Νικητής 3

ΤΕΛΙΚΟΣ (25/5-Τίρανα)

Νικητής Α-Νικητής Β