Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανακηρύχθηκε σε παίκτη του μήνα της ανατολικής περιφέρειας του NBA για τον τελευταίο μήνα της κανονικής σεζόν που έπιασε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ο «Greek Freak» ήταν εντυπωσιακός και οι Μιλγουόκι Μπακς ελπίζουν να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι και στα πλέι οφ που ακολουθούν και πιο συγκεκριμένα στη σειρά με τους Σικάγο Μπουλς.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ που είναι εκ των ισχυρών διεκδικητών του βραβείου του MVP, είχε μέσο όρο ανά παιχνίδι στο εν λόγω διάστημα: 31,5 πόντους, 12,3 ριμπάουντ, πέντε ασίστ, 1,3 κλεψίματα και 1,2 μπλοκ. Από την 1η Μαρτίου, οι Μπακς είχαν ρεκόρ 14-6, ενώ ο Αντετοκούνμπο πέτυχε σε δέκα από τα 16 ματς που αγωνίστηκε τουλάχιστον 30 πόντους.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν επαναπαύεται. «Πολλοί θεωρούν πως αφού κατακτήσεις το πρωτάθλημα του NBA ή είσαι πετυχημένος στη ζωή σου, δεν έχεις πίεση. Δεν συμφωνώ με αυτό. Δεν προσπαθώ να μείνω στην πίεση που μπορεί να υπάρχει, αλλά στο να διασκεδάσω με το παιχνίδι και να χαρώ, αλλά στο τέλος το μυαλό σου από μόνο του πάντοτε θα βρει κάτι για να το αντικαταστήσει αυτό. Σχεδόν είναι κάτι σαν “εντάξει, νίκησες μια φορά”, αλλά τώρα το μυαλό σου θέλει να νικήσει και δεύτερη φορά ή τρίτη φορά. Είναι σχεδόν σα να ξεχνάς το παρελθόν και σκέφτεσαι αυτομάτως τί έρχεται μετά κι όταν σκέφτεται τί ακολουθεί, πάντοτε θα βρεθεί κάτι, αν σκέφτεσαι το παιχνίδι, το πώς θα νικήσεις και θα βοηθήσεις την ομάδα σου, που θα σου δώσει νέο κίνητρο», δήλωσε χαρακτηριστικά όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα πλέι οφ.

Με τους Μπρούκλιν Νετς να νικούν με 115-108 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στον τελευταίο αγώνα πλέι-ιν, διαμορφώθηκε και το παζλ των πλέι οφ της ανατολικής περιφέρειας καθώς θα αναμετρηθούν με τους Μπόστον Σέλτικς. Ετσι, οι Μπακς που γνώριζαν ότι θα αντιμετωπίσουν τους Σικάγο Μπουλς έμαθαν και την… ώρα. Το ματς τους θα γίνει ξημερώματα Δευτέρας (18/4) στις 01:30.