Η Μπαρτσελόνα μετά από τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Champions League και τον «υποβιβασμό» της στο Europa League, το -17 από την κορυφή της La Liga και την αποτυχία της να φτάσει στον τελικό του Supercopa, γνώρισε ακόμη μια αποτυχία. Έχασε με 3-2 στην παράταση (2-2 κ.δ.) από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» για τους «16» του Copa del Rey.

Κορυφαίος της πρόκρισης των «λιονταριών» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας ήταν ο Ίκερ Μουνιάιν. Με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό, ενώ σκόραρε και πάλι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μετά από παράβαση του Τζόρντι Άλμπα.

Οι «μπλαουγκράνα» αφού ανέκαμψαν από την αρχική ψυχρολουσία ισοφάρισαν με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ του Φεράν Τόρες μέσα από την περιοχή στο 20ό λεπτό. Στη συνέχεια αν και είχαν ευκαιρίες δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Η ατυχία, δε, χτύπησε ξανά την πόρτα στον νεαρό επιθετικό τους Άνσου Φάτι που τραυματίστηκε και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα μείνει εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες.

Στο 86′, η Αθλέτικ «χτύπησε» ξανά με τον Ίνιγο Μαρτίνεθ, αλλά ο Πέδρι ισοφάρισε στο 90’+3′ στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί χαμογέλασε και πάλι ο Μουνιάιν και βρυχήθηκαν τα «λιοντάρια».

Επική ανατροπή η Ρεάλ Μαδρίτης

Στην επόμενη φάση του θεσμού προκρίθηκε και η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση για 105 λεπτά κόντρα στην Έλτσε στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο». Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, άγγιξαν την έκπληξη όταν ο Γκονθάλο Βερδού τους έβαλε μπροστά στο σκορ στο 103′. Έπειτα, όμως, μίλησαν δύο παίκτες που δεν υπολογίζονται και το κλαμπ αναζητά τρόπο να τους δώσει. Ο Ίσκο ισοφάρισε στο 108′ με μπόλικη δόση τύχης κι ο Εντέν Αζάρ έγραψε το τελικό σκορ στο 115′. Οι υπόλοιπες έξι της φάσης των «8» είναι: η Εσπανιόλ, η Ράγιο Βαγιεκάνο, η Κάντιθ, η Μπέτις, η Βαλένθια και η Ρεάλ Σοσιεδάδ.