Ο Μπράιαν Ανγκόλα δεν θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με το Περιστέρι (20:00, 16/1). Και αναμένεται να μείνει εκτός για μεγάλο διάστημα, έχοντας πρόβλημα με την καρδιά του, σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta. Ο Κολομβιανός γκαρντ δεν έκανε προπόνηση την παραμονή του αγώνα, με τις ιατρικές εξετάσεις να δείχνουν ότι έχει μυοκαρδίτιδα.

Η αιτία αυτή τη στιγμή είναι άγνωστη, ωστόσο είναι δεδομένο ότι ο Κολομβιανός αναμένεται να απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ για μεγάλο διάστημα, ίσως και 2-3 μήνες!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ανγκόλα είχε τάσεις λιποθυμίας στην προπόνηση της Παρασκευής, ενώ ήταν ανάμεσα στους παίκτες της ΑΕΚ που ταλαιπωρήθηκε από κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες.

Ηγέτης ο Κολομβιανός μετά τη φυγή του Μάνι Χάρις

Ο Ανγκόλα, μετά τη φυγή του Μάνι Χάρις, έγινε ο ηγέτης και ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ, έχοντας 14.88 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ σε 8 ματς στην Basket League.

Παράλληλα, ο Ανγκόλα ήταν και ο ήρωας της «Βασίλισσας» στον προημιτελικό με το Περιστέρι, έχοντας 30 πόντους, στην επικράτηση με 90-77.

Αν το διάστημα της απουσίας του Κολομβιανού ισχύει, αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ πρέπει να βγει ξανά στην αγορά για να βρει παίκτη, έχοντας την ίδια στιγμή τους γνωστούς περιορισμούς με τα 17, πλέον, ban.

Κάτι που την έκανε να εξετάσει και να κλείσει την περίπτωση του Άντι Ράουτινς που είχε το letter of clearence και το δελτίο του στην Ελλάδα.