Μπορεί να είναι 40 ετών, ωστόσο η ηλικία του δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην επιστροφή του στην Εθνική Σουηδίας.

Ειδικότερα, ο επιθετικός της Μίλαν είναι στην αποστολή της Σουηδίας για τους δύο τελευταίους προκριματικούς της αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκτός έδρας με τη Γεωργία (11/11) και την Ισπανία (14/11).

Ο 40χρονος επιθετικός, που έχει σκοράρει δύο φορές στα τρία τελευταία παιχνίδια του στη Serie A, έχασε το Euro 2020 εξαιτίας τραυματισμού στο γόνατο. Ήταν στην αποστολή της Σουηδίας που είχε ανακοινώσει ο Γιάνε Αντερσον, αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς συνέχιζε την αποκατάστασή του.

«Καλό για εμάς να έχουμε έναν τόσο καλό παίκτη με τόση εμπειρία σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση»

Επιστρέφει στην ομάδα της Σουηδίας, που βρίσκεται στην κορυφή του 2ου ομίλου μετά από έξι αγώνες με 15 βαθμούς, δύο μπροστά από την Ισπανία και έξι από την Ελλάδα. Οι νικητές των ομίλων προκρίνονται απευθείας στους τελικούς του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και οι δεύτερες περνάνε σε διαδικασία play-off.

«Έχω μεγάλες ελπίδες ότι θα μπορέσει να βοηθήσει», είπε ο Άντερσον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Κάναμε πολλές συζητήσεις και είναι πολύ πρόθυμος να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα. Είναι φυσικά καλό για εμάς να έχουμε έναν τόσο καλό παίκτη με τόση εμπειρία σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βίκτορ Λίντελοφ, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, παρά το γεγονός ότι χτύπησε στην προπόνηση της Δευτέρας. Οι Σουηδοί αντιμετωπίζουν τη Γεωργία στο Μπατούμι στις 11 Νοεμβρίου, πριν συναντήσουν την Ισπανία στον τελευταίο αγώνα των ομίλων στη Σεβίλη, τρεις ημέρες αργότερα.