Συνέχεια στην κόντρα Ανδριανού-ΕΠΟ δίνει μέσω επιστολής της η Ομοσπονδία. Όπως είναι γνωστό, ο υφυπουργός Αθλητισμού έκοψε τη σχετική επιχορήγηση η οποία μέχρι πρόσφατα δινόταν μέσω της ΕΠΟ στα σωματεία, λόγω στέρησης φορολογικής ενημερότητας.

Με την επιστολή της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διερωτάται αν υπάρχουν τα χρήματα και αν έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους.

Η επιστολή:

ΑΘΗΝΑ 16/1/2015

Αριθμ. πρωτ. 1997/2015

ΠΡΟΣ: κ. Ιωάννη Ανδριανό

Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Επιχορήγηση σωματείων και Ενώσεων»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 6-6-2014, με έγγραφό σας , ανακοινώθηκε κρατική επιχορήγηση των Ενώσεων και των Σωματείων, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ύψους 1.4234.100,00 Ευρώ.

Έκτοτε πέρασε πολύς καιρός, χύθηκε πολύ μελάνι και έγιναν πολλές δηλώσεις για το ότι τα χρήματα αυτά της κρατικής επιχορήγησης δεν μπορούσαν δήθεν να δοθούν στα Σωματεία και τις Ενώσεις, διότι αποδίδονταν μέσω ΕΠΟ και η ΕΠΟ δήθεν δεν είχε φορολογική ενημερότητα.

Ψηφίστηκε μάλιστα στην Βουλή, με πρωτοβουλία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η υπ΄αριθμ. 2291/260/24-12-2015 τροπολογία, για να αρθεί το «κώλυμα» αυτό, με την οποία, όταν μία Ομοσπονδία στερείται φορολογικής ενημερότητας, η Γ.Γ.Α. έχει την δυνατότητα να κατανείμει απευθείας τις επιχορηγήσεις και η τροπολογία αυτή προκλήθηκε ώστε στην προκείμενη περίπτωση να δοθεί η δυνατότητα στην Γ.Γ.Α. να αποδώσει απευθείας τα χρήματα στις Ενώσεις και τα Σωματεία, χωρίς την μεσολάβηση της ΕΠΟ.

Στην συνέχεια δημοσιεύτηκε ότι έχουν αναρτηθεί στο Διαύγεια αποφάσεις επιχορηγήσεων για κάποιες ΕΠΣ, πλην όμως ακόμη καμία Ένωση και κανένα Σωματείο δεν έχει λάβει τα (έστω και τα λιγοστά αυτά) χρήματα των τόσο διαφημισμένων επιχορηγήσεων.

Παρακαλούμε να ενημερωθούμε, αν πράγματι υπάρχουν τα χρήματα, για τα οποία έχει προκληθεί τόση δημοσιότητα και έχει γίνει τόσος «ντόρος» και στην περίπτωση που υπάρχουν, γιατί δεν αποδίδονται άμεσα Στις Ενώσεις και τα Σωματεία για τα οποία προορίζονται και για τα οποία έχουν εκταμιευτεί από τον κρατικό Προϋπολογισμό.

Για την ΕΠΟ

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος

Γεώργιος Βούρβαχης

Πηγή: sport-fm.gr