Η αποστολή της Κένυας στην ιαπωνική πόλη Κουρούμε ακυρώθηκε πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή ανακηρύχθηκε κρίσιμη η κατάσταση του κορονοϊού. Στη συγκεκριμένη περιοχή θα στηνόταν το Προολυμπιακό Προπονητικό Κέντρο.

Όπως ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, αξιωματούχοι της πόλης που βρίσκεται κοντά στο νότιο άκρο της Ιαπωνίας, είχαν ενημερώσει την κενυατική αποστολή για την ακύρωση από την 1η Ιουνίου.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της αφρικανικής χώρας αποκάλυψε ότι η επιστολή ανέφερε πως «οι μολύνσεις COVID-19 έχουν εξαπλωθεί γρήγορα στην Κουρούμε από τα μέσα Απριλίου και η κατάσταση έχει αναγνωριστεί ως κρίσιμη».

Η επιστολή προσέθετε, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Κένυας και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η εθνική εξάπλωση της λοίμωξης (στην Ιαπωνία) δεν υποχώρησε και τον Μάιο, και στον νομό Φουκουόκα ο αριθμός των νέων λοιμώξεων και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ».

Επίσης, η διοίκηση της Κουρούμε ανέφερε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις είχαν πλέον μετατραπεί σε κέντρα εμβολιασμού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.