Ο Ντίτμαρ Χοπ είναι η πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στο γερμανικό ποδόσφαιρο, καθώς ο τρόπος με τον οποίο διοικεί τη Χόφενχαϊμ πάει κόντρα στο περίφημο 50% + 1 που ισχύει για τους συλλόγους της Μπουντεσλίγκα, καθώς στη χώρα έχουν κυρίαρχο ρόλο στα κλαμπ οι φίλαθλοι-μέτοχοί τους και όχι ένα πρόσωπο ή μια εταιρεία.

Οπαδοί πολλών συλλόγων έχουν εναντιωθεί στις πρακτικές του συγκεκριμένου ανθρώπου, που είναι ένας από τους πιο ισχυρούς οικονομικά όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε όλο τον πλανήτη. Ωστόσο, ο Χοπ φέρεται έτοιμος να δώσει λύση στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό Spiegel.

«Σύντομα θα μπορέσει να ολοκληρώσει την ανάπτυξη εμβολίου, που θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις του ιού», σημειώνει το δημοσίευμα.

Εταιρεία που ανήκει κατά 80% σε αυτόν, η CureVac, με έδρα το Τούμπινγκεν, εργάζεται ήδη για την αντιμετώπιση του COVID-19. Ο Χοπ είναι επίσης μέτοχος του Ιδρύματος Bill and Melinda-Gates, το οποίο, μαζί με το CureVac, αναπτύσσει εμβόλια κατά παντός είδους λοιμωδών νοσημάτων.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, υπήρξε μια ισχυρή φήμη ότι οι ΗΠΑ προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας και -ως εκ τούτου- του εμβολίου.