Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι βρέθηκε πολύ κοντά στο να αποχαιρετίσει την αγωνιστική δράση, αλλά τελικά αποδέχθηκε την πρόταση της Μπόκα Τζούνιορς, έπειτα από το… ασφυκτικό πρέσινγκ που είχε από τον πρώην συμπαίκτη του στη Ρόμα, Νίκολας Μπουρντίσο.

Η συνεργασία των δύο πλευρών είναι επίσημη εδώ και κάποιες ώρες, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το όνειρό του να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του «Μπομπονέρα», έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Αν και από τους Αργεντινούς δεν έγινε γνωστός ο χρόνος συνεργασίας, όλα τα δημοσιεύματα του προηγούμενου διαστήματος συνηγορούν σε μια συνεργασία έξι μηνών και βλέπουμε…

Ο Ντε Ρόσι βρέθηκε στο Μπουένος Άιρες, για να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους «σενέισες». Κατά την άφιξή του στην αργεντίνικη πρωτεύουσα ο 36χρονος αστέρας γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της νέας του ομάδας, ανεβάζοντας έτσι την προσμονή του να παίξει και σε επίσημο παιχνίδι.

Παράλληλα, ο Ντε Ρόσι πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση με την Μπόκα, όπου έδωσε άμεσα τα… διαπιστευτήριά του. Σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Εντουάρδο Σάλβιο, εκείνος τον σήκωσε στον αέρα με ένα τάκλιν. Ο Ιταλός έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον 29χρονο Αργεντινό, ο οποίος κατάλαβε ότι το πρόγραμμα θα είναι απαιτητικό, τουλάχιστον για το ερχόμενο διάστημα.