Ο Αγιαξ ήταν καλύτερος αλλά η Γιουβέντους φεύγει από το Αμστερνταμ με αποτέλεσμα, χάρη στον Πορτογάλο που σκόραρε στη μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Ματσάρα θα είναι η ρεβάνς.

Από τη βραδιά της 25ης Μαρτίου ήταν η απορία όλων: Θα προλάβει ή όχι τον πρώτο προημιτελικό του Champions League ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Τελικά τον πρόλαβε και έκανε και αυτό που κάνει συνήθως στους προημιτελικούς ή γενικά στα νοκ-άουτ ματς της κορυφαίας διοργάνωσης: Σκόραρε. Και με το 24ο γκολ σε 21 ματς νοκ-άουτ, ο Πορτογάλος έδωσε στη Γιουβέντους το 1-1 απέναντι στον Αγιαξ, ο οποίος ήταν καλύτερος αλλά δεν κατάφερε αυτό να το πιστοποιήσει και μέσω του σκορ. Αρκούσε η εμφάνιση του, όμως, για να καταλάβουν όλοι ότι η ρεβάνς της επόμενης Τρίτης στο Τορίνο θα είναι ανοιχτή σε όλα…

Οπως ήταν ανοιχτό το ματς στο Johan Cruyff Arena και φάνηκε από νωρίς. Οι Ιταλοί είχαν την πρώτη καλή στιγμή με το σουτ του Μπερναρντέσκι, αλλά οι Ολλανδοί απάντησαν με τρία του Ζίγιεκ, ο οποίος ήταν ο πιο επικίνδυνος. Γενικά, πάντως, όλος ο Αγιαξ λειτουργούσε σωστά και με το συνεχές πρέσινγκ δυσκόλευε πολύ την κυκλοφορία της Γιούβε. Βασικά, δεν υπήρχε καθόλου κυκλοφορία γιατί οι Μπιανκονέρι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα, έχοντας να αντιμετωπίσουν το συνεχές τρέξιμο των γηπεδούχων. Παρ’ όλα αυτά, όταν έχεις ποιότητα, μπορείς να σκοράρεις ακόμη κι αν δεν παίζεις καλά και αυτό αποδείχθηκε και στο 45’… Οι Ρονάλντο και Κανσέλο συνεργάστηκαν άψογα και ήταν ο CR7 αυτός που έκανε το 0-1, παγώνοντας τους γηπεδούχους.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης, όμως, ζεστάθηκαν για τα καλά. Ο Κανσέλο είπε να… ακυρώσει την ασίστ που έκανε, αφού για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο δεν άφησε την μπάλα να βγει και αυτό είχε ως συνέπεια ο Νέρες να την πάρει, να μπει στην περιοχή και με πλασέ να γράψει το 1-1! Τα πιτσιρίκια του Αγιαξ δεν πρόλαβαν -αφού ισοφάρισαν αμέσως- να προβληματισμούν ή να αγχωθούν λόγω του 0-1, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν όπως και στο πρώτο ημίχρονο. Η διαφορά είναι ότι δεν μπορούσαν, πλέον, να κάνουν ευκαιρίες παρά το γεγονός ότι υπερείχαν, απέναντι σε μια Γιούβε που πήρε βοήθειες από τον Ντάγκλας Κόστα, στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του πριν μήνες.

Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, θα μπορούσε και να κρίνει το ματς, ή ακόμη και την υπόθεση-πρόκριση, στο 85′ με εκπληκτική ενέργεια και καλό σουτ, το οποίο όμως πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, για να παραμείνει το 1-1…

* Η Γιουβέντους έχει προκριθεί στις 59 από τις 61 περιπτώσεις που πήρε θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς εκτός έδρας. Μοναδικοί αποκλεισμοί από Αρσεναλ (1980) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1999).

Αγιαξ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Σένε (75′ Εκέλενκαμπ), Ντε Γιονγκ, Νέρες, Φαν Ντε Μπέεκ, Ζίγιεκ, Τάντιτς.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Αλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ματουιντί (75′ Ντιμπάλα), Μπερναρντέσκι (93′ Κεντίρα), Μάντζουκιτς (60′ Ντάγκλας Κόστα), Ρονάλντο.

Πηγή: gazzetta.gr