Η προγραμματισμένη για σήμερα ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας Παναθηναϊκού-Ζεσουάλδο Φερέιρα δρομολογεί τις εξελίξεις για το σχηματισμό του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Άμεσα θα αρχίσουν οι επαφές για ανανεώσεις, πιθανές αποδεσμεύσεις, μειώσεις συμβολαίων, αλλά και μεταγραφές. Ο χρόνος (όπως και το… χρήμα) είναι αντίπαλος των «πράσινων», καθώς ο Πορτογάλος προπονητής έχει ζητήσει να έχει μία σαφή εικόνα του ρόστερ και αν όχι όλους, τους περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του με την έναρξη της προετοιμασίας στις αρχές Ιουλίου. Πρώτο μέλημα είναι η ανανέωση της συνεργασίας με Σπυρόπουλο και Σαριέγκι, ενώ θα αναζητηθεί φόρμουλα για την παραμονή του δανεικού Κουίνσι. Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Καραγκούνη, που μπορεί να μην είχε πολύ χρόνο συμμετοχής υπό τον Φερέιρα, αλλά είναι πολύ πιθανό να του προταθεί ανανέωση συνεργασίας.

Από εκεί και πέρα, θα γίνουν συζητήσεις με Σεϊταρίδη (πιθανώς και Πετρόπουλο) για τη λύση του συμβολαίου του, αλλά και επαφές με Μπουμσόνγκ, Λέτο και Κατσουράνη για τη μείωση των αποδοχών τους. Εφόσον δεν συναινέσουν, δεν αποκλείεται από την πώληση μέχρι και την αποδέσμευσή τους. Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Αργεντινού επιθετικού, που θα εξαντλήσει τις (λίγες) πιθανότητες να αποφύγει το χειρουργείο στο γόνατο, που θα τον κρατήσει 6-8 μήνες εκτός δράσης. Από την υπόθεσή του θα εξαρτηθεί το αν θα γίνει κίνηση για έναν ή δύο επιθετικούς. Ο Φερέιρα έχει κάνει τις εισηγήσεις του για τη μεταγραφική ενίσχυση έχοντας το βλέμμα του στην ξένη αγορά και ιδιαίτερα στην πορτογαλική. Θα υπάρξει τουλάχιστον από μία προσθήκη σε κάθε γραμμή, πιθανότατα δε στο κέντρο άμυνας και τη μεσαία γραμμή από δύο.

Τον έπεισε ο Φερέιρα

Ο Τάσος Λαγός απέρριψε την πρόταση του ΠΑΟΚ και υπέγραψε χθες νέο διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή είχε η τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε μαζί του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προπονητής είπε στον νεαρό μεσοαμυντικό πως τον υπολογίζει για την προσεχή σεζόν και τον κάλεσε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους «πράσινους».

* Μετά τον Κλέιτον, που χθες υπέγραψε στην Καϊσερίσπορ, ο Σιμάο είναι κοντά σε συμφωνία με ομάδα του Κατάρ.

Λεφτά και από «Τζίγκερ»

Με το ποσό των 300.000 ευρώ με τη μορφή χορηγίας συμμετείχε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για το ποσό που συγκεντρώθηκε προκειμένου να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση. Την αποκάλυψη έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας σε οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

«Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τις 200.000 ευρώ, που είχε ήδη στα ταμεία της ΠΑΕ ο Ανδρέας Βγενόπουλος, άλλες 250.000 ευρώ που έβαλε ο Αδαμάντιος Πολέμης από τη συμμετοχή του στην ΑΜΚ, άλλο 1 εκατ. ευρώ έβαλα εγώ και 300.000 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μέσω χορηγίας της AVIN», είπε, προκαλώντας την αντίδραση οπαδών που του τόνισαν πως «αν είσαι μαζί του, θα μας βρεις απέναντί σου. Δεν τον θέλουμε στην ομάδα». Ο ιδιοκτήτης του «ΣΚΑΪ» εξήγησε ότι «δεν συμβαίνει αυτό, απλώς ήθελε να ξεφορτωθεί τις μετοχές του και βοήθησε με αυτό τον τρόπο, για να πετύχει το εγχείρημα».

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως «… προχωράμε μάλιστα στην άμεση μεταβίβαση μετοχών. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον φόρο και μέχρι τις 2 Ιουλίου θα έχουμε υπογράψει με τον Βαρδινογιάννη για να γίνει τώρα η μεταβίβαση. Κάναμε αγώνα για την αδειοδότηση και τα καταφέραμε, παρά τις τρικλοποδιές του Ολυμπιακού. Ελπίζω ότι θα συνδράμουν και με άλλα χρήματα στη συνέχεια είτε νυν μέτοχοι είτε επιχειρηματίες», τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «… αν δεν μπουν τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ από τον κόσμο, θα νιώθω αποτυχημένος.

Πηγή: sport-fm.gr