Μπορεί ακόμη να μην είναι σίγουρο εάν θα αγωνιστεί στον τελικό του προσεχούς Σαββάτου (03/06, 21:45) στο Κάρντιφ, αλλά ο Γκάρεθ Μπέιλ θα είναι ένα από τα πρόσωπα του πιο καθοριστικού αγώνα στο Champions League αυτής της σεζόν.

Ο Ουαλός σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι γέννημα-θρέμμα της ουαλικής πρωτεύουσας και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα λίγα μέτρα μακριά από το «Μιλένιουμ». Μάλιστα, είναι ο μόνος από τους ποδοσφαιριστές που θα βγουν στο γήπεδο, που έχει κερδίσει κάποιον τελικό στο Κάρντιφ, έστω κι αν αυτός ήταν του σχολικού πρωταθλήματος.

Ένας από τους καθηγητές του Μπέιλ, όταν εκείνος ήταν 15 χρονών, θυμάται ότι από σχολιαρόπαιδο ο ποδοσφαιριστής των «μερένχες» ξεχώριζε με τις αθλητικές του ικανότητες. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην «Daily Mail» ο Γκουάιν Μόρις, έπαιζε κόντρα σε παιδιά δύο και τριών ετών μεγαλύτερά του και… έσκιζε!

Εάν ο 27χρονος Ουαλός κατακτήσει και αυτό το Champions League, θα είναι το τρίτο του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όμως, ένας τραυματισμός τον έχει βγάλει εκτός ρυθμού και παρόλο που έχει επανέλθει σε φουλ ρυθμούς, η χρησιμοποίησή του θα είναι ρίσκο. Αυτήν τη στιγμή οι πιθανότητες λένε ότι θα μείνει εκτός βασικού σχήματος.

«Από τότε φαινόταν ότι το έχει»

Ο καθηγητής του Μπέιλ είναι σχεδόν σίγουρος ότι ο μαθητής του θα παίξει, καθώς έτσι τον είχε συνηθίσει. «Μπορεί να κάνει κάθε άθλημα. Στίβο, cross-country, ποδόσφαιρο μέχρι και ράγκμπι. Θα μπορούσε εύκολα να γίνει δρομέας σε κάθε απόσταση. Από 100 μέτρα, μέχρι 1.500άρι στιπλ. Εγώ του έλεγα να μην συμμετέχει στην ομάδα ράγκμπι, για να τον προστατεύσω από κάποιον τραυματισμό, που θα του ανακόψει την ποδοσφαιρική του πορεία, αλλά εκείνος πάντα έμπαινε στη μάχη».

Και πράγματι, η καριέρα του στο ποδόσφαιρο αποδείχθηκε λαμπρή. Στην ακαδημία που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο που θα γίνει ο τελικός, τον εντόπισε η Σαουθάμπτον και λίγο αργότερα, σε ηλικία 16 ετών και 275 ημερών έκανε το ντεμπούτο του με τους «άγιους». Από τότε το… τρένο μπήκε στις ράγες.

Ο Μπέιλ έχει γράψει ήδη ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά θέλει να προσθέσει σε αυτήν ακόμη ένα χρυσό κεφάλαιο, εκεί που ανδρώθηκε ως ποδοσφαιριστής και προσωπικότητα. Η Γιουβέντους, πάντως, είναι σίγουρο ότι θα του βάλει δύσκολα…