Το διοικητικό όργανο της F1 πιέζει για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, για την πλήρωση της τελευταίας θέσης του γκριντ του 2011. Εν μέσω αναφορών που θέλουν τη FIA να προτιμά να κρατήσει τη θέση ελεύθερη για τώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Μπέρνι Έκλστοουν, έχει καταστήσει σαφές ότι θα μπορούσε ακόμη και να χαρεί, εάν μία ή δύο από τις νέες ομάδες της σεζόν δεν επιβιώσουν πέραν του 2010.

Και ο Ρος Μπρον, αφεντικό της Μερτσέντες και ταυτόχρονα επικεφαλής της ομάδας τεχνικών της FOTA, προειδοποίησε ότι ο χρόνος τώρα είναι πολύ περιορισμένος για το 2011. «Αλλά είναι πολύ δύσκολο» επέμεινε ο Μπρον. «Έτσι φαίνεται πολύ οριακό για μένα να συγκεντρώσω μια ομάδα εγκαίρως για το επόμενο έτος. Νομίζω ότι έχουμε ήδη ένα πολύ υγιές γκριντ αυτή τη στιγμή.

Τα 24 αυτοκίνητα είναι ένας πολύ καλός αριθμός, και δεν νομίζω ότι θα είναι καταστροφικό αν δεν μπει και μια 13η ομάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε τις ομάδες που έχουμε», πρόσθεσε.
Η ανταγωνιστική ομάδα του GP2, ART, έχει αποχωρήσει από τη μάχη της 13ης θέσης για οικονομικούς λόγους, όπως και ο αμερικανικός όμιλος Cypher.

Πιστεύεται όμως πως η συνεργασία Villeneuve/Durango, καθώς και η Epsilon Euskadi και ίσως και η Stefan GP, εξακολουθούν να ελπίζουν στο ντεμπούτο τους τον επόμενο χρόνο. Ως εκ τούτου, προέκυψε ότι η FIA έχει καλέσει τους υπόλοιπους διεκδικητές σε μια συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα στις 13 Αυγούστου – την επόμενη Παρασκευή.Το γερμανικό περιοδικό, Auto Motor und Sport, υποστηρίζει ότι η διοικούσα αρχή έχει ήδη απορρίψει ορισμένους υποψήφιους.

Πηγή: gazzetta.gr