Αισιόδοξος πως, υπό την καθοδήγηση του Λάζλο Μπόλονι, ο ΠΑΟΚ μπορεί να φτάσει ψηλά δήλωσε ο Σωκράτης Τσουκαλάς από την Ολλανδία, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Ο 23χρονος μέσος έθεσε σαν στόχο την καθιέρωση στην ενδεκάδα, αλλά και την ατομική του βελτίωση.

«Σημαντικό είναι να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, αλλά και να πάρουμε το Κύπελλο. Δεν μπορώ να ξέρω τι δουλειά είχε γίνει στην ομάδα, πριν έρθω εγώ. Ο κύριος Μπόλονι θέλει να μας περάσει μία φιλοσοφία που μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και θεωρώ ότι μαζί του μπορούμε να πάμε ψηλά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μόνο θετικά μπορούμε να πάρουμε από αυτόν. Ο κύριος Μπόλονι από την αρχή θέλει να περάσει ένα δικό του στιλ και αυτό που ζητάει είναι να πιέζουμε τον αντίπαλο ψηλά και από εκεί και πέρα όταν έχουμε την μπάλα, να την κρατάμε όσο περισσότερο γίνεται στα πόδια μας», τόνισε ο Τσουκαλάς.

Για τη δική του παρουσία και τους προσωπικούς του στόχους, είπε:
«Για μένα είναι η πρώτη προετοιμασία, έχω την τύχη αυτή να ξεκινάει με έναν προπονητή όπως ο Μπόλονι. Είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να δουλέψουμε πολύ καλά για τους αγώνες που έρχονται. Δεν μπορώ να ξέρω ποιο είναι το πλάνο του προπονητή. Σίγουρα στο μυαλό του είναι και ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτόν τον αγώνα. Σίγουρα στόχος μου είναι να καθιερωθώ σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Μέρα με τη μέρα θέλω να βελτιωθώ και προσωπικά».

Ερωτηθείς για το πού θεωρεί πως πρέπει να δουλέψει, απάντησε:
«Έχω πολλά να βελτιώσω. Σίγουρα θα μπορούσα να βελτιώσω την ταχύτητα στο παιχνίδι μου και το να βοηθάω περισσότερο στο σκοράρισμα. Με γεμίζει υποχρέωση ακόμη περισσότερο η ανανέωση του συμβολαίου μου, έχω ηρεμήσει περισσότερο μετά το τελευταίο εξάμηνο, αλλά πρέπει να δουλέψω κι άλλο. Από τη στιγμή που επέστρεψα, όλα έγιναν πολύ γρήγορα, νομίζω ότι μπόρεσα να βοηθήσω. Έχω να δώσω ακόμη πολλά και να βοηθήσω περισσότερο. Ο ανταγωνισμός μόνο θετικά μπορεί να μου δώσει, ώστε να προσπαθήσω και να βελτιωθώ ακόμη περισσότερο».

Όσο για τη θέση που του ταιριάζει, είπε:
«Νομίζω ότι πιο επιθετικά είναι η θέση μου, αλλά μπορώ να παίξω και αμυντικά. Ο προπονητής με ρώτησε από την πρώτη στιγμή που θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα, του είπα πιο επιθετικά».

Μετά τον ίδιο ήρθε και η σειρά του Κουρδάκη να προαχθεί στην πρώτη ομάδα.

«Αυτή είναι μία δικαίωση για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Είναι ευκαιρία να παίξουν πολλοί παίκτες από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Εμένα η εμπειρία να πάω δανεικός με βοήθησε σαν παίκτη. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω αν είναι καλό ή κακό για έναν άλλον παίκτη».

Πηγή: sport-fm.gr