Έντονο συναγωνισμό και πολλές ανατροπές στο Αιγαίο σημειώθηκαν κατά την 3η ιστιοδρομία του 47ου Ράλι Αιγαίου. Πέρασε στην αντεπίθεση το «Booker-Amita Motion» διανύοντας πρώτο τα 19 μίλια ανοιχτά της Νισύρου.

Με σύμμαχο τον καιρό και τα… μποφόρ τα σκάφη ξεκίνησαν από το λιμάνι των Πάλλων με κατεύθυνση το Ακρωτήρι Κρίκελος στο νότιο άκρο της Κω. Για περισσότερες από δύο ώρες οι συμμετέχοντες έδιναν τη δική τους μάχη, με το «Booker-Amita Motion» με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δεληγιάννη να επικρατεί και να πιάνει κορυφή στη γενική κατάταξη, πιάνοντας στην πρώτη θέση το Atalanti XVI με 10.75 βαθμούς ποινής.

Στη 2η θέση τερμάτισε το «SUGAR» με κυβερνήτη τον Α. Αθανασίου ενώ στην 3η θέση βρέθηκε το ALSOUMA‐Allianz με κυβερνήτη τον Θ. Γεωργιάδη. Στην 3η θέση της γενικής ακολουθεί το ALSOUMA‐Allianz με κυβερνήτη τον Θ. Γεωργιάδη που έχει 13.25 βαθμούς ποινής.

«Μόνο και μόνο το γεγονός ότι 2 σκάφη ισοβαθμούν στην 1η θέση της γενικής δείχνει πόσο έντονος είναι ο συναγωνισμός και πόσα ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα. Θεωρώ ότι η μάχη θα συνεχιστεί ως τα τελευταία μίλια , μέχρι και τον τερματισμό μας στο Σούνιο. Είναι από τα πιο συναρπαστικά Ράλλυ κι αυτό μας ικανοποιεί ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο Δημήτρης Δεληγιάννης αμέσως μετά το τέλος της 3ης ιστιοδρομίας.

Σήμερα το πρωί τα σκάφη φεύγουν από τη Νίσυρο και βάζουν πλήρη για το Κουφονήσι ώστε να ολοκληρωθεί και την 4η ιστιοδρομία της διοργάνωσης συνολικής απόστασης 80 ναυτικών μιλίων. Εκεί θα παραμείνουν τα σκάφη μέχρι και το Σάββατο όπου θα πάρουν εκκίνηση για την 5η και τελευταία ιστιοδρομία με προορισμό το Σούνιο όπου θα γίνει και ο τερματισμός του 47ου Ράλλυ Αιγαίου.

Αποτελέσματα 3ης ιστιοδρομίας

Νίσυρος ( παράκτιος αγώνας ‐ 19 ναυτικά μίλια )

Κατηγορία ORCi
1. ΒΟΟΚΕR ΑΜΙΤΑ – ΜΟΤΙΟΝ ( Δ. Δεληγιάννης )
2. SUGAR ( A. Αθανασίου )
3.. ALSOUMA ‐ ALLIANZ ( Θ. Γεωργιάδης )
4. APIDALOS NAYS ( Π. Κούρκουλος )
5. VANA – VIOLETA 3 ( Γ. Συκάρης )
Κατηγορία ORC CLUB
1. ΜΑΙΣΤΡΟΣ ( Σ. Σωτηρίου )
Κατηγορία IRC
1. ATALANTI XVI ( Γ. Ανδρεάδης )

Συνολικό

Κατηγορία ORCi
1.. BOOKER ΙΙ AMITA – MOTION ( Δ. Δεληγιάννης ) Βαθμοί 10,75
2. ATΑLANTI XVI ( Γ. Ανδρεάδης ) Βαθμοί 10,75
3. ALSOUMA – ALLIANZ ( Θ. Γεωργιάδης ) Βαθμοί 13,25
4. SUGAR ( A. Αθανασίου ) Βαθμοί 14,50
5. ΖΑΝΤΙΝΟ – WIND ( Π. Στρούζας ) Βαθμοί 16,25

Κατηγορία ORC CLUB
1. ΜΑΙΣΤΡΟΣ ( Σ. Σωτηρίου )

Κατηγορία IRC
1. ATΑLANTI XVI ( Γ. Ανδρεάδης )

Πηγή: gazzetta.gr