Ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, αν υπάρξει lockout στο ΝΒΑ, άφησε ο Λίνας Κλέιζα μιλώντας στον λιθουανικό Τύπο.

«Δεν σχεδιάζω τίποτα. Αν υπάρξει lockout και κρατήσει αρκετό καιρό, θα μου άρεσε να επιστρέψω στη Λιθουανία και να αγωνιστώ σε μία ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν», τόνισε, ενώ ερωτηθείς γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Στην Ευρώπη μπορείς να κερδίσεις περισσότερα χρήματα από ότι στο ΝΒΑ. Εγώ είχα άλλους λόγους που αποφάσισα να γυρίσω στις ΗΠΑ. Ήθελα να αποδείξω την αξία μου στο ΝΒΑ, αλλά απέτυχα».

Όσο για τον τραυματισμό του, που θα τον κρατήσει εκτός Ευρωμπάσκετ, είπε: «Με πονά που δεν μπορώ να ενισχύσω την εθνική ομάδα σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, απρόβλεπτος και οι τραυματισμοί είναι μέρος του. Θα είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση και η Λιθουανία είναι έτοιμη να παλέψει για τις υψηλότερες θέσεις».

Ερωτηθείς για το πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα παρκέ, απάντησε: «Ακόμη δεν είναι κάτι ξεκάθαρο, αν και η αποθεραπεία εξελίσσεται καλά. Οι γιατροί μού είχαν πει από την πρώτη στιγμή πως θα μείνω εκτός για 9-12 μήνες. Έτσι θα επιστρέψω είτε στις αρχές της επόμενης σεζόν, είτε με το νέο έτος».

Για τους αγαπημένους του παίκτες αποκάλυψε πως είναι οι «… Μαρτσουλιόνις και Σαμπόνις», ενώ πρόσθεσε πως του αρέσει και το ποδόσφαιρο. «Περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με φίλους. Συχνά παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Μου αρέσει σαν άθλημα και αγαπημένη μου ομάδα είναι η Τσέλσι», δήλωσε.

Πηγή: sport-fm.gr