Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της βρίσκεται η Λεβερκούζεν που νίκησε με 1-0 εκτός έδρας την Ουνιόν Βερολίνου και έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε είναι στο +16 από τη Μπάγερν Μονάχου που προηγήθηκε με 2-0 στην έδρα της Χάιντενχαϊμ και ηττήθηκε με 3-2!

Η φετινή σεζόν στο γερμανικό ποδόσφαιρο αποκτά τον χαρακτήρα ιστορικής καθώς μπαίνει τέλος στο σερί της Μπάγερν που έχει πανηγυρίσει το πρωτάθλημα τα τελευταία 11 χρόνια! Δεν θα καταφέρει, όμως, να κάνει… μια ντουζίνα τις συνεχόμενες κούπες, παραδίδοντας πλέον τα σκήπτρα στη Λεβερκούζεν.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, η οποία παραμένει αήττητη στη φετινή Bundesliga, με πέναλτι του Βιρτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου νίκησε με 1-0 εκτός έδρας την Ουνιόν Βερολίνου και είναι, πλέον, στο +16 από τη Μπάγερν που υπέστη ήττα-κάζο από τη Χάιντενχαϊμ εκτός έδρας.

Οι Βαυαροί ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου χάρη σε γκο των Κέιν (38′) και Γκνάμπρι (45′), στο β’ μέρος όμως ήρθε η κατάρρευση: 1-2 στο 50′ ο Σέσα, 2-2 στο 51′ ο Κλάιντινστ, 3-2 στο 79′ ο ίδιος παίκτης και… τέζα!