Αναγκασμένος να παρουσιαστεί με αρκετές αλλαγές στη βασική του ενδεκάδα είναι ο Ολυμπιακός, στη σημερινή του αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό (17:15, ΝΕΤ/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όπου θέλει να αυξήσει (έστω και προσωρινά) τη διαφορά του από τη δεύτερη θέση στους οκτώ βαθμούς.

Οι απουσίες των Αριέλ Ιμπαγάσα, Ντουντού Σεαρένσε, Μόισες Ουρτάδο, Βασίλη Τοροσίδη και Γιάννη Μανιάτη αναγκάζουν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Στη διάθεση του Ισπανού δεν βρίσκονται ούτε οι Κρίστιαν Νέμεθ, Χοσέ Χολέμπας αφού δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση λόγω της ίωσης που τους ταλαιπώρησε τις τελευταίες μέρες.

Με αυτά τα δεδομένα ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναγκάζεται να ψάξει νέες λύσεις, αλλάζοντας πρόσωπα σε συγκεκριμένες θέσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» στην προσπάθεια τους για το «τρίποντο» που θα τους φέρει έστω και προσωρινά στο +8 από τον Παναθηναϊκό (παίζει την Κυριακή), θα παραταχθούν όπως όλα δείχνουν με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και τους Γκαλίτσιο, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο στην άμυνα, χωρίς να αποκλείεται η αντικατάσταση του τελευταίου από τον Ποτουρίδη, αφού ο Έλληνας μπακ έκανε και χθες ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πέμπτης. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα «λέει» Μοντέστο και Γιάννης Παπαδόπουλος στα χαφ, με τους Φουστέρ,Ριέρα και Μιραλάς πίσω από τον Πάντελιτς, ενώ σύμφωνα με το δεύτερο ο Ισπανός θα είναι δίδυμο με τον Μοντέστο στη μεσαία γραμμή, με έναν εκ των Φετφατζίδη ή Ζαϊρί να παίρνει φανέλα βασικού.

Στην Ελλάδα ο Ιμπάνιεθ

Στη χώρα μας βρίσκεται από την Παρασκευή ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ για να συναντηθεί με τον πελάτη του, Ερνέστο Βαλβέρδε. Επί τη ευκαιρία, ο Ισπανός μάνατζερ πέρασε και από τα γραφεία της ΠΑΕ ώστε να γίνουν κάποιες συζητήσεις για μεταγραφικά, κυρίως για το καλοκαίρι. Αναφορικά με την οψιόν ανανέωσης που υπάρχει στο συμβόλαιο του Βαλβέρδε για την επόμενη σεζόν δεν έγινε καμία νύξη, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί τις προσεχείς ημέρες. Ο Ιμπάνιεθ αναμένεται να βρεθεί στις εξέδρες του «Καραϊσκάκη», για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό.

Πάει για καλοκαίρι ο Σάντσες

Το γεγονός ότι ο Κάρλος Σάντσες αποτελεί τον διακαή πόθο του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είναι μυστικό. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» πιστεύει πολύ στον μέσο της Βαλενσιέν, ο οποίος θεωρεί ότι ταιριάζει απόλυτα στα σχέδιά του. Η γαλλική ομάδα από την πλευρά της δεν το παραχωρεί την παρούσα χρονική στιγμή, με αποτέλεσμα η περίπτωσή του να μετατίθεται για το καλοκαίρι.

Επίσης ανοικτό συνεχίζει να παραμένει το θέμα με τον Κέβιν Μιραλάς, εξελίξεις στο οποίος θα υπάρξουν, όπως όλα δείχνουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η έλευση στην Ελλάδα του μάνατζερ του παίκτη, Κριστόφ Ενροτό θα έχει καταλυτικό ρόλο στην όλη υπόθεση, αν και τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι πως η Σεντ Ετιέν πολύ δύσκολα θα ρίξει τις απαιτήσεις της και ο Βέλγος επιθετικός, μόνο με μια γενναία αύξηση των αποδοχών του θα δεχθεί να υπογράψει χωρίς τη ρήτρα των 4.2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά, ο Ολυμπιακός διαψεύδει τις φήμες περί ενδιαφέροντος για τον Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος μένει ελεύθερος από την ΑΕΚ, σε αντίθεση με τους Γεωργιάδη και Ανάκογλου, όπου η πρόθεση για απόκτησή τους είναι υπαρκτή. Στην …καλοκαιρινή λίστα υπάρχουν και οι Τάτος, Φορτούνης, Βασιλακάκης, για τους οποίους θα γίνουν προσπάθειες να κλείσουν από νωρίς.

Πηγή:sport-fm