Οι Μιλγουόκι Μπακς πέρασαν από το «Kaseya Center» νικώντας με 131-124 τους Μαϊάμι Χιτ και βελτίωσαν στο 13-5 το ρεκόρ τους στο πρωτάθλημα του NBA, ενώ με το ματς να μετράει και για το νεοσύστατο In-Season Tournament, εξασφάλισαν την πρωτιά του δεύτερου ομίλου της διοργάνωσης στην Ανατολή και προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση.

Εκεί θα αναμετρηθούν εντός έδρας με τους Νιού Γιόρκ Νικς και θα διεκδικήσουν ένα από τα δύο εισιτήρια της ανατολικής περιφέρειας για το Final-4 που θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας από τις 7 ως τις 9 Δεκεμβρίου. Στον άλλο προημιτελικό της Ανατολής οι Ιντιάνα Πέισερς θα υποδεχθούν τους Μπόστον Σέλτικς.

Στο μεταξύ, το NBA έχει αρχίσει να τρομάζει με το ρυθμό που βρίσκουν τα «ελάφια» στην επίθεση καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ σημείωσαν τουλάχιστον 30 πόντους έκαστος για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Ο Έλληνας σούπερσταρ έκανε ακόμη ένα νταμπλ – νταμπλ κι έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία της λίγκας με τα περισσότερα παιχνίδια με 30+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ. «Αρχίζουμε να νιώθουμε πιο άνετα παίζοντας μαζί», τόνισε ο Αντετοκούνμπο. «Μακάρι να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό και να πάμε στο Λας Βέγκας», είπε για το νέο τουρνουά.

Αναλυτικά, ο «Greek Freak» είχε 33 πόντους (11/16 σουτ εντός πεδιάς, 1/2 τρίποντα, 10/13 ελεύθερες βολές) σε σχεδόν 40 λεπτά συμμετοχής, ενώ μάζεψε δέκα ριμπάουντ, μοίρασε πέντε ασίστ, είχε δύο κλεψίματα κι ένα μπλοκ και ήταν καθοριστικός με εύστοχες βολές κι ένα κάρφωμα λίγο πριν από το φινάλε που ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη για τους Μπακς.

Ο Λίλαρντ, πάλι, πέτυχε 32 πόντους, ενώ 17 είχε ο Κρις Μίντλετον, 16 ο Μαλίκ Μπίζλι και 12 ο Μπρουκ Λόπεζ.

Έτσι, με τους Μπακς να παίρνουν μια σημαντική νίκη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και μετά το τέλος του ματς στράφηκε στα social media για να γράψει ένα από τα αστεία του. «Γιατί έβαλαν την πάπια να παίξει σε αγώνα μπάσκετ;», ρώτησε και απάντησε: «Για να βάλει ένα σουτ πτηνού», είπε κάνοντας λογοπαίγνιο με τις λέξεις foul και fowl. Να σημειώσουμε, πάντως, πως το υπόβαθρο του αστείου έχει να κάνει και με τα παπούτσια που φορούσε που ήταν κίτρινα και λευκά με πράσινες λεπτομέρειες, δηλαδή στα χρώματα των ομάδων του πανεπιστημίου του Όρεγκον που έχουν παρατσούκλι Ducks (σ.σ. πάπιες).

Το πρόβλημα στην άμυνα παραμένει

Από την άλλη, οι Μπακς έχουν ανάγκη τους δύο αστέρες τους να φτάσουν σε τόσο υψηλά στάνταρ απόδοσης, καθώς αμυντικά συνεχίζουν να έχουν κενά και να μην μπορούν να περιορίσουν τους αντιπάλους. Οι Χιτ σε ματς που δεν είχαν τον κορυφαίο παίκτη τους, τον Τζίμι Μπάτλερ, που συνήθως «βασανίζει» τα «ελάφια», αλλά και τον πολύτιμο σκόρερ Τάιλερ Χίρο είδαν έξι παίκτες τους να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να ξεχωρίζει σημειώνοντας 31.