Οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν με 119-116 εκτός έδρας στο «TD Garden» από τους Μπόστον Σέλτικς στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα του NBA, με τα «ελάφια» να έχουν πλέον ρεκόρ 10-5 και οι μεγάλοι τους αντίπαλοι στην Ανατολή, 12-3.

Ήταν η ιστορία δύο αγώνων σε ένα. Οι Σέλτικς που έχουν την καλύτερη πεντάδα στην λίγκα, έδειξαν πως διαθέτουν πληρότητα κι ένα ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο. Οι Μπακς παραμένουν μια ομάδα που «χτίζεται» τώρα και δεν έχει την πολυτέλεια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να είναι άστοχος στην προσπάθειά της να πάρει νίκες. Αν χρειαζόταν 40άρες του για να επικρατήσει απέναντι σε λιγότερο ποιοτικές ομάδες…

Οι Μπακς βρέθηκαν να χάνουν με 21 πόντους, αλλά βελτίωσαν κατά πολύ την εικόνα τους στο δεύτερο μέρος και στο τέλος πίεσαν και πάλεψαν για να πάρουν τη νίκη με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να αστοχεί σε κάρφωμα που θα μείωνε τη διαφορά στους δύο πόντους.

Η διαφωνία του Αντετοκούνμπο με τον προπονητή του

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπήκε καλά στο ματς και το ολοκλήρωσε με 21 πόντους σε σχεδόν 37 λεπτά συμμετοχής. Ήταν άστοχος, όμως, με 7/20 σουτ (7/17 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 7/10 ελεύθερες βολές), μάζεψε 13 ριμπάουντ, είχε πέντε ασίστ και δύο κλεψίματα. Και ναι δεν πήρε σφυρίγματα που υπό κανονικές συνθήκες θα έπαιρνε, αλλά δεν ήταν η διαιτησία εκείνη που έκρινε το ματς.

«Έχασε σουτ που συνήθως βάζει. Ήταν καλές ευκαιρίες. Θα τα πετύχει στο μέλλον», είπε ο προπονητής του Έιντριαν Γκρίφιν, με τον οποίον είχε διαφωνία στη διάρκεια της 3ης περιόδου. Όπως αποκάλυψε ο Γκρίφιν αυτό συνέβη γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ήθελε να βγει από το παρκέ και να γίνει αλλαγή. Ο Έλληνας σούπερ σταρ, πάλι, μιλώντας στους δημοσιογράφους δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει τι συνέβη μεταξύ τους.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εκτίμησε πως «δεν βγήκαμε έτοιμοι για να παίξουμε. Οι Σέλτικς, πάλι, ναι. Κι όταν παίζεις με μια καλή ομάδα δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, ιδίως στην άμυνα».

Οι Σέλτικς αντιμετώπισαν το ματς ως αγώνα πλέι οφ με μόλις οκτώ παίκτες να αγωνίζονται κι οι επτά από αυτούς να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων με κορυφαίους τους Μπράουν (26), Τέιτουμ (23) και Πορζίνγκις (21). Ο μόνος που δεν σκόραρε πολύ ήταν ο Τζρου Χόλιντεϊ στο πρώτο του παιχνίδι απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Για τους Μπακς, ο Μπρουκ Λόπεζ πέτυχε 28 πόντους, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ συνέβαλε με 27 και 12 είχε ο Κρις Μίντλετον με το υπόλοιπο καστ να υστερεί και να μην βοηθάει όσο χρειάζεται μια ομάδα για να επικρατήσει σ’ ένα τόσο απαιτητικό ματς.

Επόμενος αντίπαλος των Μπακς οι Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, τα ξημερώματα του Σαββάτου (25/11) στις 03:00 στο Μιλγουόκι.