Οι Μιλγουόκι Μπακς πανηγύρισαν την 3η συνεχόμενη νίκη τους καθώς στο «Fiserv Forum» επικράτησαν με 120-118 των Ντιτρόιτ Πίστονς σε ματς που έμοιαζε εύκολο, αλλά… στράβωσε στην 3η περίοδο όταν αποβλήθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπειτα από την τιμωρία του με δεύτερη τεχνική ποινή. Πλέον, έπειτα από οκτώ ματς στο πρωτάθλημα του NBA έχουν ρεκόρ 5-2.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δέχθηκε την πρώτη τεχνική ποινή στο 3′:47” της δεύτερης περιόδου με τον διαιτητή Ρόντνεϊ Μοτ μετά το ματς να δηλώνει πως ο Αντετοκούνμπο «τιμωρήθηκε γιατί προσέγγισε διαιτητή και έβρισε». Στα εννιά λεπτά της 3ης περιόδου, έπειτα από ένα δυνατό «κάρφωμα» έλαβε τη δεύτερη τεχνική ποινή που οδήγησε σε αποβολή καθώς ο διαιτητής Σκοτ Τουαρντόσκι έκρινε πως ο «Greek Freak» είχε προκλητική συμπεριφορά προς τον αντίπαλό του Αϊζέια Στιούαρτ καθώς τον κοίταξε.

«Πρέπει να τον προστατεύσω»

Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς, Έιντριαν Γκρίφιν, τόνισε για την αποβολή του Αντετοκούνμπο: «Οι διαιτητές δεν μου εξήγησαν γιατί τον απέβαλλαν και νομίζω πως πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά. Ο Γιάννης δεν διαμαρτύρεται στους διαιτητές, τους δείχνει σεβασμό και από τη μεριά μου πρέπει να κάνω καλύτερη δουλειά και να μιλάω περισσότερο στους διαιτητές όταν βλέπω πως δέχεται χτυπήματα και να τον προστατεύσω. Το παιχνίδι είναι γεμάτο συναισθήματα. Μου προκάλεσε έκπληξη η δεύτερη τεχνική ποινή».

Όταν αποβλήθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετρούσε παρά κάτι δευτερόλεπτα 22 λεπτά στο παρκέ. Έβαλε 15 πόντους με 6/14 σουτ, είχε 3/6 ελεύθερες βολές, μάζεψε εννιά ριμπάουντ, μοίρασε πέντε ασίστ και είχε τρία μπλοκ.

Με εκείνον έξω – αποχώρησε εκνευρισμένος, έκατσε γα λίγο σε μια καρέκλα πριν πάει στα αποδυτήρια – ανέλαβε δράση ο Ντέιμιαν Λίλαρντ σημειώνοντας 18 πόντους στην τελευταία περίοδο και οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Συνολικά έβαλε 34 πόντους. Σημαντικό ρόλο, όμως, είχαν και οι Μπρουκ Λόπεζ και Μπόμπι Πόρτις που πρόσθεσαν 14 και 18 πόντους, αντίστοιχα.

Οι Μιλγουόκι Μπακς θα επιστρέψουν στη δράση τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/11, 02:00) κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς εκτός έδρας.