Η 10η αγωνιστική της Bundesliga είχε στο πρόγραμμά της το ντέρμπι ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και τη Μπάγερν Μονάχου αλλά ντέρμπι είναι μόνο στα χαρτιά αφού στην πράξη οι Βαυαροί κάνουν πλάκα στους Βεστφαλούς και το απέδειξαν για ακόμη μία φορά επικρατώντας με 4-0 εκτός έδρας.

Η Μπορούσια δήλωνε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και να προσπεράσει την αντίπαλό της αλλά στο 9′ το σκορ ήταν ήδη… 0-2, οπότε όλες οι δηλώσεις των προηγούμενων ημερών πήγαν περίπατο. Ο Ουπαμεκάνο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 4′ και στο 9′ ήρθε και το 0-2 από τον Κέιν, με τη Μπάγερν να βάζει βάσεις νίκης από πολύ νωρίς.

Από εκεί και πέρα, η Ντόρτμουντ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το σκορ δεν άλλαζε μέχρι που ήρθε το 72ο λεπτό, όταν ο Κέιν βρήκε ξανά δίχτυα για το 0-3. Και με τους γηπεδούχους να έχουν καταρρεύσει, οι Βαυαροί συνέχισαν με στόχο το 4ο γκολ και το πέτυχαν στο 93′ με τον ασταμάτητο Κέιν που έκανε ακόμη ένα χατ-τρικ.

Έτσι, η Μπάγερν είναι στους 26 βαθμούς και στο -2 από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν ενώ η Ντόρτμουντ έμεινε στους 21 και την 4η θέση.