Με νίκη άρχισαν οι Μιλγουόκι Μπακς τις υποχρεώσεις τους στο νέο πρωτάθλημα του NBA. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/10) νίκησαν με 118-117 τους Φιλαδέλφεια 76ερς εντός έδρας στο «Fiserv Forum» με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να εντυπωσιάζει και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τον… σιγοντάρει.

Μπορεί η συνεργασία τους να βρίσκεται ακόμη στα… σπάργανα, αλλά ο 28χρονος Έλληνας σούπερ σταρ αδημονεί για τη συνέχεια και βάσει των όσων έδειξε ο Λίλαρντ στο πρώτο του επίσημο ματς με τη φανέλα των «ελαφιών», το μέλλον μπορεί να είναι λαμπρό.

«Είμαι χαρούμενος που είμαστε συμπαίκτες, είμαι χαρούμενος με αυτά που φέρνει στην ομάδα. Μπορεί να μας ανεβάσει σε διαφορετικό επίπεδο. Είμαι ενθουσιασμένος», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τον Ντέιμιαν Λίλαρντ σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν στην εκπομπή «NBA on TNT» και συνέχισε: «Είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών και καταλαβαίνει τί χρειάζεται ώστε να πετύχουμε. Αυτή ίσως να είναι η καλύτερη ομάδα που ήμουν ποτέ μέλος».

«Από την πρώτη συζήτηση του είπα πως ο,τι θέλει να κάνω, θα το κάνω. Δίνω το είναι μου για να νικήσω, δεν έχω πρόβλημα να θυσιαστώ και πιστεύω σ’ αυτόν. Βασικά, ήθελα να του πω πως αυτή είναι και η δική του ομάδα, όχι μόνο του Γιάννη», συνέχισε. «Ο τύπος είναι δύο φορές MVP. Είναι “τέρας” στο παρκέ», είπε ο Λίλαρντ για τον «Greek Freak».

Όσο για το ενδεχόμενο κατάκτησης του τίτλου: «Είναι αυτό που ονειρευόμαστε όλη τη ζωή μας. Ελπίζω πως αν παίξουμε μπάσκετ όπως μπορούμε τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα», συμπλήρωσε ο Αντετοκούνμπο.

Ο Λίλαρντ εντυπωσίασε, ο Γιάννης έγραψε και πάλι ιστορία

Ο Λίλαρντ, λοιπόν, πέτυχε 39 πόντους στο ντεμπούτο του και ήταν αλάνθαστος. Πέτυχε ορισμένα καθοριστικά καλάθια, ενώ ήταν εύστοχος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με 17/17!

Τόσο εκείνος όσο και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χάρισαν ορισμένα εντυπωσιακά στιγμιότυπα στο κοινό, με τον «Greek Freak» να ολοκληρώνει το ματς με 23 πόντους (10/22 σουτ, 0/3 τρίποντα, 3/9 ελεύθερες βολές) και 13 ριμπάουντ, ξεπερνώντας τον Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ σε εύστοχα καλάθια στην ιστορία του συλλόγου. Μοίρασε, επίσης, τρεις ασίστ, είχε δύο κλεψίματα και δύο μπλοκ σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Όσο για τους Σίξερς που έπαιξαν χωρίς τον Τζέιμς Χάρντεν, είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Τάιριζ Μάξι με 31 πόντους, ενώ ο Τζοέλ Εμπίντ πρόσθεσε 24, αλλά οι προσπάθειές τους δεν ήταν αρκετές για να νικήσουν τους Μπακς των Αντετοκούνμπο – Λίλαρντ που ονειρεύονται μεγάλα πράγματα.