Η Λίβερπουλ νίκησε με 2-0 την Έβερτον στο ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ για την 9η αγωνιστική της Premier League έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ που πέτυχε και τα δύο γκολ, με το πρώτο να είναι με εκτέλεση πέναλτι παρά το γεγονός ότι ο Τζόρνταν Πίκφορντ, τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, είχε… μπουκάλι με σχετικές οδηγίες.

Ο γκολκίπερ της Έβερτον το είχε κάνει για πρώτη φορά στο Μουντιάλ 2018 με την εθνική Αγγλίας και από τότε το έχει καθιερώσει: Έχει μαζί του στην εστία ένα μπουκάλι στο οποίο υπάρχουν οδηγίες με το πώς εκτελεί τα πέναλτι ο κάθε παίκτης της αντίπαλης ομάδας.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που στο Μουντιάλ τα πράγματα είχαν πάει καλά για αυτόν και γενικά έχει καλό ποσοστό στις αποκρούσεις πέναλτι, αποφάσισε όπως φαίνεται να το καθιερώσει. Έτσι, η κάμερα… συνέλαβε το σχετικό μπουκάλι – «σκονάκι» και στο Άνφιλντ πριν εκτελέσει το πέναλτι ο Σαλάχ στο 75ο λεπτό και ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-0.

Αυτή τη φορά, όμως, οι οδηγίες του Πίκφορντ δεν έφεραν αποτέλεσμα αφού ο Αιγύπτιος ευστόχησε και τελικά η Έβερτον ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ.