Στο προτελευταίο φιλικό τους πριν από την πρεμιέρα τους στο νέο πρωτάθλημα του NBA, οι Μιλγουόκι Μπακς ηττήθηκαν με 124-101 από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ εκτός έδρας, καθώς οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στο παρκέ.

Ο «Greek Freak», που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από περισσότερες από 170 μέρες πριν από δύο βράδια στη νίκη επί των Λος Άντζελες Λέικερς, πήρε παραπάνω χρόνο συμμετοχής καθώς ο προπονητής Έιντριαν Γκρίφιν και το τεχνικό τιμ των «ελαφιών» των προετοιμάζουν για να είναι όσο πιο κοντά στο μάξιμουμ όταν η ομάδα παίξει με τους Φιλαδέλφεια 76ερς (27/10) στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν.

Ο 28χρονος Έλληνας φόργουοτρντ σε 25 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 18 πόντους (8/11 δίποντα, 2/2 ελεύθερες βολές) και μάζεψε δέκα ριμπάουντ, ενώ είχε και δύο ασίστ και τέσσερα κλεψίματα. Με λίγα λόγια ήταν μια καλή προπόνηση για τον Αντετοκούνμπο, που χάρισε ορισμένα εντυπωσιακά στιγμιότυπα, ενώ οι Μπακς δοκίμασαν και διάφορα πράγματα από τακτικής πλευράς με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος, πάντως, δεν είχε καλό ματς (5 πόντοι με 2/11 σουτ εντός πεδιάς).

Το αποτέλεσμα, φυσικά, δεν μετράει σε κάτι, ενώ οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν σημαντικές απουσίες που περιορίζουν τη δυναμικότητά τους, αλλά και την ανάπτυξη των ιδεών του καινούριου τους προπονητή. Το κέρδος του ματς ήταν ο γκαρντ Μαλίκ Μπίσλι που σημείωσε 20 πόντους με 6/11 τρίποντα.

Μεγάλο χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μοιάζει πως θα έχει ρόλο στο ροτέισον των φετινών Μιλγουόκι Μπακς, ιδίως όσο εκείνοι είναι προσεκτικοί με τους παίκτες που είναι τραυματίες ή προέρχονται από τραυματισμό και προσπαθούν να τους ανεβάσουν ρυθμό σταδιακά. Ο Έλληνας φόργουορντ σημείωσε έξι πόντους (2/4 σουτ, 1/1 τρίποντο, 1/2 ελεύθερες βολές) σε σχεδόν 18 λεπτά στο παρκέ κι έκανε αρκετή από τη «βρώμικη» δουλειά.