Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (12/10, 21:15 – Novasports 4) την Μπάγερν Μονάχου στο «ΟΑΚΑ» για τη δεύτερη αγωνιστική της regular season της Euroleague αναζητώντας την πρώτη του νίκη στο θεσμό, αλλά δεν θα έχει τον Κώστα Σλούκα στη διάθεσή του.

Ο Έλληνας γκαρντ και αρχηγός των «πράσινων» θα απουσιάσει από την αναμέτρηση λόγω τραυματισμού. Επίσης εκτός δράσης βρίσκεται και ο φόργουορντ Ντίνος Μήτογλου, ενώ αμφίβολος είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Στην πρώτη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εντός έδρας 88-78 στην παράταση από τον Ολυμπιακό και θέλει να αφήσει πίσω του εκείνο το ματς. Τη Δευτέρα νίκησε 81-72 το Μαρούσι για την Basket League, αλλά ο Εργκίν Αταμάν δεν έμεινε ικανοποιημένος με την εμφάνιση της ομάδας του.

Οι τέσσερις ώρες βίντεο

Ο Τούρκος τεχνικός υπογράμμισε πως το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού είναι καινούριο και ως εκ τούτου χρειάζεται χρόνος για να «δέσει» η ομάδα. «Έκανα τέσσερις ώρες βίντεο, την επόμενη φορά μπορεί να κάνω επτά. Δουλεύουμε, είμαστε καινούρια ομάδα. Ειλικρινά, δεν κάναμε τέσσερις ώρες για να τσεκάρουμε την Μπάγερν. Ελέγξαμε τα λάθη μας, τι κάναμε σωστά, τι λάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε μιλώντας για τους Βαυαρούς:

«Έχουν έναν σημαντικό προπονητή, που ξέρει πως να διαχειριστεί το παιχνίδι. Έχουν έμπειρους παίκτες, όπως ο Ντέβιν Μπούκερ που έπαιξε πολύ καλά στα προηγούμενα παιχνίδια. Στην άμυνα, ο Ιμπάκα ήταν πολύ καλός στο πρώτο παιχνίδι του στην Euroleague. Έχουν και πολλούς καλούς επιθετικούς παίκτες, όπως ο Ομπστ, ο Μπόνγκα. Έχουν καλό ρόστερ, έμπειρους παίκτες. Θα είναι σκληρό παιχνίδι. Είναι πολύ καλή ομάδα».

H ανανεωμένη Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου θα παραταχθεί στο «ΟΑΚΑ» με ρεκόρ 1-0 έχοντας νικήσει με 80-68 την Άλμπα Βερολίνου στην πρεμιέρα της στη Euroleague. Πρόκειται για μια ομάδα που προσέλαβε τον έμπειρο τεχνικό Πάμπλο Λάσο κι έκανε σημαντικές μεταγραφές καθώς αυτή τη σεζόν θέλει να «χτυπήσει» την πρόκριση στα playoffs.

Ο Ισπανός τεχνικός του γερμανικού συλλόγου τόνισε πριν από το ματς: «Ο Παναθηναϊκός δραστηριοποιήθηκε στην αγορά, προσθέτοντας πολύ καλούς παίκτες, όχι μόνο τον Σλούκα, αλλά και τους Ερνανγκόμεθ, Γκάι, Γκραντ και Λέσορ», είπε αρχικά ο Λάσο και συνέχισε: «Μιλάμε για σπουδαίους παίκτες και μια εξαιρετική ομάδα σε μια φανταστική ατμόσφαιρα. Και οι δύο ομάδες έχουν περάσει από ένα transition, και έχουμε και νέους παίκτες. Είναι το πρώτο μας εκτός έδρας παιχνίδι και περιμένω ένα δύσκολο ματς.

Ο προπονητής Αταμάν τους φέρνει μεγάλη εμπειρία. Είχαμε πολλές μονομαχίες μεταξύ της Εφές τότε και της Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει ενταχθεί σε έναν εξαιρετικό οργανισμό. Αλλά στην Euroleague, μπορείς να χάσεις από οποιαδήποτε ομάδα επειδή αντιμετωπίζεις τους καλύτερους, αλλά μπορείς να κερδίσεις και οποιοδήποτε παιχνίδι».