Όλο το NBA περιμένει με κομμένη την ανάσα την στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι ο Ντέιμιαν Λίλαρντ θα αγωνιστούν μαζί στους Μιλγουόκι Μπακς. Ήδη υπάρχουν σενάρια για το πώς θα λειτουργήσει από τακτικής άποψης αυτή η συνεργασία κι ο «Greek Freak» έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ τους.

Το πρώτο δείγμα γραφής, πάντως, δεν ήρθε στο φιλικό παιχνίδι με τους Σικάγο Μπουλς. Οι Μιλγουόκι Μπακς άνοιξαν την αυλαία στην preseason τους με νίκη 105-102 επί των «ταύρων» σε ματς όπου έλειψε τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όσο και ο Ντέιμιαν Λίλαρντ. Ο πρώτος ακόμη βρίσκεται σε καθεστώς διαχείρισης μετά την επέμβαση στο αριστερό του γόνατο κι ο άλλος προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας του ομάδας και του καινούριου περιβάλλοντος, έπειτα από τη μεταγραφή του από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

«Πρέπει να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Θέλω να είναι ο βασικός πόιντ γκαρντ. Δεν υπάρχει καμία μορφή ανταγωνισμού ανάμεσα μας για το ποιος θα έχει την μπάλα περισσότερο. Θα αφήσουν τον Ντέιμ να είναι ο Ντέιμ», δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Από τη μεριά του, ο έμπειρος γκαρντ είχε τονίσει πριν από μερικές μέρες. «Οι αντίπαλοι θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Θα επιχειρήσουν να σταματήσουν το πικ εν ρολ μεταξύ εμένα και του Γιάννη ή θα με αφήσουν αφύλακτο να εκτελώ από το τρίποντο;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση ο ενθουσιασμός κυριαρχεί στο Μιλγουόκι ενόψει της νέας σεζόν του NBA που πλησιάζει και το… μπαλάκι τώρα βρίσκεται στο τερέν του κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν ο οποίος έχει στα χέρια του πλούσιο υλικό στην πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής ομάδας της λίγκας.