Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε τα τελευταία χρόνια με προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, σκορπώντας θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό κι όχι μόνο, κάτι που φάνηκε και στην κηδεία του.

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Περπερίδης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA για όσα έζησε μαζί με τον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ, μεταφέροντας και μία προσωπική του ιστορία.

«Είμαστε στη βόρεια Ισπανία, χιονίζει, είναι μεσάνυκτα, μετά από κάθε προπόνηση, κάθε αγώνα, μας μαζεύει τους δημοσιογράφους και όσους είμαστε εκεί στα λόμπι των ξενοδοχείων που μέναμε και μας έλεγε ιστορίες ή μας έκανε τις περίφημες «διαλέξεις» του, τις οποίες δεν ήθελε να σταματήσει κανείς. Κάποια στιγμή ξεμένω από τσιγάρα, δεν υπάρχει τίποτα έξω, δεν καπνίζει κανένας από την παρέα. Είπα στον κόουτς “κόουτς σε παρακαλώ ένα τσιγάρο” και μου έδωσε όλο το πακέτο. Ψάχνομαι για αναπτήρα και κανείς δεν είχε και του λέω “κόουτς τον αναπτήρα”. Και μου λέει “τσιγάρο ναι, αναπτήρα όχι”», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν έδινε ποτέ τον αναπτήρα του, ήταν προληπτικός. Άφηνε το μπλοκάκι του σε συγκεκριμένο σημείο, είχε το σακάκι του, είχε συγκεκριμένες διαδρομές που ακολουθούσε. Κάποια στιγμή στην Πάτρα είχε χαθεί ο οδηγός του πούλμαν, ο Άρης είχε πάει στην Πάτρα και νίκησε. Έκτοτε έβαζε τον οδηγό να “χάνεται”, να πηγαίνει στη λάθος διαδρομή. Κάθε συζήτηση μαζί του ήταν ένα μάθημα ζωής».