Θεσσαλονίκη: Στο αρχείο δικογραφία για γιατρούς του Αιμορροφιλικού Κέντρου

Ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας έκαναν «φύλλο και φτερό» ιατρικούς φακέλους ασθενών


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
21:50
15/11/2019
Θεσσαλονίκη: Στο αρχείο δικογραφία για γιατρούς του Αιμορροφιλικού Κέντρου
2
loading

Στο αρχείο τέθηκε δικογραφία που σχηματίστηκε κατόπιν επώνυμης καταγγελίας για κακοδιαχείριση και υπερσυνταγογράφηση στο Αιμορροφιλικό Κέντρο του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η καταγγελία είχε φτάσει τον Απρίλιο του 2013 στην Εισαγγελία Διαφθοράς Θεσσαλονίκης προκαλώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Στο «κάδρο» της έρευνας βρέθηκαν τρεις γυναίκες γιατροί, υπεύθυνες - εκείνη την περίοδο - του συγκεκριμένου Κέντρου.

Από την πολύμηνη διερεύνηση της καταγγελίας δεν προέκυψαν όμως επαρκείς ενδείξεις για να κινηθεί ποινική δίωξη εναντίον των τριών καταγγελλόμενων προσώπων.

Όπως έγινε γνωστό, ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας έκαναν «φύλλο και φτερό» ιατρικούς φακέλους ασθενών, χωρίς όμως να διαπιστώσουν κάτι επιλήψιμο, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στα πορίσματα που συνέταξαν κάνουν λόγο για ορθές ιατρικές πρακτικές που ακολουθούνται, όπως επίσης για ενδεδειγμένους -βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας- θεραπευτικούς χειρισμούς.

Ουδέν επιλήψιμο διαπίστωσαν -εξάλλου-και οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας σε ό,τι αφορά την περιουσιακή κατάσταση των εμπλεκόμενων προσώπων ή τυχόν φορολογικές παραβάσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο εισαγγελέας Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Διαφθοράς Δημήτρης Μητρουλιάς αποφάσισε να αρχειοθετήσει την υπόθεση, κάνοντας δεκτή την προηγηθείσα πρόταση της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πολυξένης Τσούλη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Τόνο Μάσας.

    "Ουδέν επιλήψιμο διαπίστωσαν"
    Αλίμονο τώρα σιγά μην διαπίστωναν.Ο ήλιος λάμπει τα πουλάκια κελαηδούν και στα δημόσια νοσοκομεία όλα λειτουργούν μια χαρά. Καφέ ή κονιάκ με το παξιμάδι σας?

    1. avatar Σάνο Μάσας

      Έχεις εσύ κάποια απόδειξη ότι τα πήραν ή είσαι επαγγελματίας στο να σπιλώνεις χωρίς ούτε καν να γνωρίζεις προς τα πού πέφτει το Κέντρο. Κλασική περίπτωση του Σάνο Μάσα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει